Општинско признање здравственим радницима у Рогатици

01.09.2022. 17:31
0
ИЗВОР: 058.ba

Народна мудрост „Добро ради и добру се надај“ потврђена је још једном, овог пута на примјеру Дома здравља „Др Зоран Митровић“ у Рогатици.

Скупштина општине Рогатица овој установи је додијелила захвалницу, једно од два највећа признања које се може добити за допринос у развоју и квалитетнији живот у општини, а све у знак захвалности за даноноћан рад и бдијење медицинског особља над становницима у периоду пуног замаха пандемије корона вируса.

Оно признање се додјељује на свечаној сједници за вријеме обиљежавања Дана и крсне славе општине Рогатица - Преображења Господњег.

- За мене и цијели наш колектив ово је велико признање и хвала Скупштини општине што је препознала нашу активност у борби против пандемије рекао је Миљешић, доктор у рогатичком дому здравља.

Он је истакао да, иако свјесни опасности које је носио вирус, од 6. марта 2020, када је на подручју општине регистрован први случај, код свих радника преовладала је одговорност и положена заклетва, а све до 18. јануара ове године на одмор није отишао ни један радник.

- Није било ни уобичајених боловања ни болести. Сви су били на свом радном мјесту, али су и пристизали у помоћ ако је неком другом било потребно – рекао је Миљевић.

У борби са короном имали смо, наглашава он, пуну подршку и Универзитетске болнице у Фочи и Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву у којим су лијечени пацијенти.

Доктор Миљешић је истакао да пандемија корона вируса није завршена и поручио да „чувамо здравље, здравље своје дјеце и најрођенијих“.

Писати о Дому здравља у Рогатици, а не рећи да запошљава укупно 51 радника, од чега је 39 медицинско особље, био би велики гријех. Током прошле године извршено је преко 123.000 различитих медицинских услуга. Од тог броја 43.000 услуга је из области породичне медицине и више од 61.000 лабораторијске дијагностике.

И у годинама екстремног дјеловања пандемије вируса корона овај дом здравља је финансијски позитивно пословао. Пословну 2020. окончао је са остатком дохотка од 3500, а 2021. са 1400 марака, уз остварење укупног прихода од 1,660.000, односно 1,634.000 марака, речено је на сједници СО Рогатица, уз усвајање Извјештаја о пословању у прошлој 2021. години.

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 46m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 51m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 19m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 53m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 58m
    0