Opštinsko priznanje zdravstvenim radnicima u Rogatici

01.09.2022. 17:31
0
IZVOR: 058.ba

Narodna mudrost „Dobro radi i dobru se nadaj“ potvrđena je još jednom, ovog puta na primjeru Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ u Rogatici.

Skupština opštine Rogatica ovoj ustanovi je dodijelila zahvalnicu, jedno od dva najveća priznanja koje se može dobiti za doprinos u razvoju i kvalitetniji život u opštini, a sve u znak zahvalnosti za danonoćan rad i bdijenje medicinskog osoblja nad stanovnicima u periodu punog zamaha pandemije korona virusa.

Ono priznanje se dodjeljuje na svečanoj sjednici za vrijeme obilježavanja Dana i krsne slave opštine Rogatica - Preobraženja Gospodnjeg.

- Za mene i cijeli naš kolektiv ovo je veliko priznanje i hvala Skupštini opštine što je prepoznala našu aktivnost u borbi protiv pandemije rekao je Milješić, doktor u rogatičkom domu zdravlja.

On je istakao da, iako svjesni opasnosti koje je nosio virus, od 6. marta 2020, kada je na području opštine registrovan prvi slučaj, kod svih radnika preovladala je odgovornost i položena zakletva, a sve do 18. januara ove godine na odmor nije otišao ni jedan radnik.

- Nije bilo ni uobičajenih bolovanja ni bolesti. Svi su bili na svom radnom mjestu, ali su i pristizali u pomoć ako je nekom drugom bilo potrebno – rekao je Miljević.

U borbi sa koronom imali smo, naglašava on, punu podršku i Univerzitetske bolnice u Foči i Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu u kojim su liječeni pacijenti.

Doktor Milješić je istakao da pandemija korona virusa nije završena i poručio da „čuvamo zdravlje, zdravlje svoje djece i najrođenijih“.

Pisati o Domu zdravlja u Rogatici, a ne reći da zapošljava ukupno 51 radnika, od čega je 39 medicinsko osoblje, bio bi veliki grijeh. Tokom prošle godine izvršeno je preko 123.000 različitih medicinskih usluga. Od tog broja 43.000 usluga je iz oblasti porodične medicine i više od 61.000 laboratorijske dijagnostike.

I u godinama ekstremnog djelovanja pandemije virusa korona ovaj dom zdravlja je finansijski pozitivno poslovao. Poslovnu 2020. okončao je sa ostatkom dohotka od 3500, a 2021. sa 1400 maraka, uz ostvarenje ukupnog prihoda od 1,660.000, odnosno 1,634.000 maraka, rečeno je na sjednici SO Rogatica, uz usvajanje Izvještaja o poslovanju u prošloj 2021. godini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez ...
Dan žalosti u Rogatici Dan žalosti u Rogatici
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    4h 45m
    0
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    19h 6m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    2h 53m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    3h 7m
    0
  • Šahista Predrag Batinić prvak Grada Istočno Sarajevo
    20h 37m
    0