Оптуженима за убиство Данке Илић продужен притвор

26.09.2024. 14:54
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Више јавно тужилаштво у Зајечару оптужило је Дејана Драгијевића и Срђана Јанковића за убиство двогодишње дјевојчице и предложило да буду осуђени на доживотне казне затвора.

Дејану Драгијевићу (50) и Срђану Јанковићу (50), који су осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић из Бора Виши суд у Зајечару продужио је притвор за још 30 дана. Подсјетимо, осумњиченима за убиство дјевојчице притвор је истицао данас.

Више јавно тужилаштво у Зајечару, подсетимо, подигло је оптужницу против њих због сумње да су 26. марта у селу Бањско поље убили дјевојчицу. Оптужницом, која је послата суду на потврђивање, обухваћен је и Радослав Драгијевић (70), отац оптуженог Дејана, због сумње да је учествовао у премијештању посмртних остатака нестале дјевојчице. Радослав Драгијевић се брани са слободе.

– Оптужница у којој је предложено да двојицу оптужених за убиство дјевојчице суд осуди на доживотне казне затвора, прослијеђена је на потврђивање. Суд оптужницу може да потврди или да је врати на допуну истраге. Чак и уколико оптужница буде враћена на допуну, оптужени неће бити пуштени на слободу, јер је она подигнута у законском року од шест мјесеци, колико оптужени могу да проведу у притвору до оптужења – објашњава саговорник Курира.

Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић, подсјетимо, ухапшени су 4. априла и од тада су у притвору. Послије хапшења, како је Курир писао, они су наводно признали да су службеним колима ударили дјевојчицу у Бањском пољу али и да је Дејан, пошто је Данка давала знаке живота, задавио дијете. Наводно су тада рекли и да су тело дјевојчице бацили на дивљу депонију, а два дана касније га пребацили у двориште породичне куће у селу Злот. Како се према незваничним информацијама наводи у оптужници, Радослав је потом премјестио Данкино тијело на локацију која до данас није позната..

Тијело дјевојчице, која је посљедњи пут виђена 26. марта, до данас није пронађено иако је претражено више од 30 локација, преноси Курир.

Коментари 0
Повезане вијести
Подигнута оптужница за убиство Данке Илић Подигнута оптужница за убиство Данке Илић
Игор Јурић: Још неко је укључен у отмицу или у убиство Данке Илић Игор Јурић: Још неко је укључен у отмицу или у убиство Данке Илић
Окончана истрага у случају нестанка Данке Илић (2) Окончана истрага у случају нестанка Данке Илић (2)
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    23h 0m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    23h 2m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    19h 14m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    22h 5m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    21h 59m
    0