Оптужница против осам лица која се терете за шверц кокаина, марихуане, прање новца и корупцију

18.01.2023. 13:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против осам особа осумњичених за организовани криминал, неовлаштени међународни промет дрогом, прање новца и корупцију, у предмету у којем су кориштени докази из "Аном" апликација.

Оптужница је подигнута против С.Р. /32/, Д.С. /49/, Т.В. /33/, В.Р. /42/, В.С. /56/, М.Б. /37/, М.Ч. /48/ и Д.Ш. /43/, који су тренутно у притвору, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени се терете да су дјелујући као организована криминална група која је дјеловала на подручју БиХ, земаља региона, ЕУ и Јужне Америке, уз кориштење криптованих апликација за комуникацију чинили кривична дјела неовлаштеног међународног промета великих количина кокаина и марихуане, стицање незаконите имовинске користи, прање новца, фалсификовање исправа.

У оптужници се наводи да су оптужени након стицања велике незаконите имовинске користи стечене продајом великих количина кокаина и марихуане, новац улагали у куповину земљишта, изградњу објеката, куповину возила и других добара.

Тужилаштво је затражило блокирање идентификоване покретне и непокретне имовине ради осигурања забране отуђења током поступка.

Наводе оптужбе Тужилаштво ће доказивати позивањем 58 свједока и стручних вјештака, те прилагањем више од 450 материјалних доказа, међу којима су они прибављени путем међунардне правне помоћи од правосудних институција САД и ФБИ.

За осумњиченог М.М. /38/ предложено је продужење мјере притвора и он ће бити испитан чим се стекну услови, јер испитивање није извршено због самоповређивања осумнјиченог у притворској јединици.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Тројица Бошњака ослобођени кривице за злочине над Србима Тројица Бошњака ослобођени кривице за злочине над Србима
Сутра изрицање пресуде за злочине над Србима у Храсници Сутра изрицање пресуде за злочине над Србима у Храсници
У уторак изрицање пресуде за злочине над Србима у Храсници У уторак изрицање пресуде за злочине над Србима у Храсници
Најчитаније
 • Димљени козји деликатес сир Марка Николића из Сокоца (ФОТО)
  23h 16m
  0
 • У судару аутобуса и аутомобила повријеђено десеторо дјеце
  6h 6m
  1
 • Радници Српске због дугова остали без осигурања
  10h 11m
  0
 • Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО)
  9h 12m
  0
 • Служен парастос за 24 свирепо убијена српска цивила
  6h 51m
  2