Организација „Срби за Србе“ организује божићну хуманитарну акцију (ФОТО)

28.11.2023. 12:46
0
ИЗВОР: katera.news

У мемљивој собици, огрнутој мраком хладне Бадње вечери, поред угашеног огњишта, сједе дјечица склупчана једно до другог. Светлост свијеће трепери у ритму њихових нада и жеља да ће божићна радост доћи и у њихов дом. Њихове очи, пуне невиног ишчекивања, прате сваку сјенку, док сат откуцава поноћ. У даљини, густи мрак сијече тачкица свјетлости.

Тачкица полако добија нове обрисе, прераставши у зрак који освјетљава пут ка њиховом скромном дому. У том трену, почиње да се јасније види велики пламен наде у лику Господа Исуса Христа!

Његово присуство доноси мир и спокој, а божанска свјетлост обасјала је дјечија лица. Зидови натопљени сјетом сада одјекују топлим осмијехом и срећним гласовима. Њихова соба постала је мјесто гдје је сваки сан добио шансу да буде испуњен.

Хајде да ова сцена постане стварност!

Хуманитарна организација Срби за Србе покреће нову Божићну акцију паљењем великог пламена наде. Позивамо све добре људе да својим донацијама симболично упале и прошире свој пламен наде, да удруженим снагама обасјамо читав Балкан!

Ишчекујући рођење Богомладенца Христа и вођени његовом свјетлошћу, помозите да разгрнемо мрак из домова Верице, Невенке, Милоша, Дуње и стотине других малишана, навели су из организације "Срби за Србе".

Верица (11)

Слика

Фото: srbizasrbe.org

У срцу банатског села Ново Милошево, у кући страве и ужаса живе Верица (11),  Зорица (10), Милан (7), Зоран (5) и Бранка (4).

Мали Илијини немају струју већ шест година, купају се у кориту и, са родитељима Бранком и Драганом, дијеле свега три кревета.

Веричина највећа жеља је да добије струју и купатило!

Породици Илијин ова организација планира да обезбједимо кућу. За завршетак акције потребно је више од 50.000 евра.

Невенка (5)

Слика

Фото: srbizasrbe.org

Мала Невенка (5) одраста у селу Трњани код Добоја.

Заједно са оцем Станком, мајком Горданом,  Савом (13), Васом (12), Љубисавом (10), Миливојем (9) и Синишом (7) дели катастрофалну кућу и ужасно покућство. Купатило не дијеле јер као да га и немају!

Невенкина највећа жеља је да добије топлу и розе собу!

Породици Радивојевић организација "Срби за Србе" планира да реновира и опреми кућу. За завршетак акције потребно је више од 30.000 евра.

Милош (6)

Слика

Фото: srbizasrbe.org

Вјеровали или не, мали Милош (6) живи у пећини!

Скучени лагум је све што има породица Чутурилов коју чине још Мира (15), Златица (17), Марица и Светозар. Нажалост, скоро сви имају озбиљне здравствене проблеме. У близини, у оронулом кућерку који је можда у још горем стању него пећина, с обзиром да је у фази рушења, једну собицу дијеле мајка, брат и двије сестре од Светозара. Дјеца бар ноћу дођу код њих, па се сви заједно потрпају у три кревета.

Милошева највећа жеља је да има дјетињство као сва друга дјеца!

Породици Чутурилов организација планира да купимо и опремимо кућу. За завршетак акције потребно је више од 30.000 евра.

Дуња (2)

Слика

Фото: srbizasrbe.org

У кући с испуцалим зидовима, дотрајалом столаријом и лошим кровом, у Мокрину код Кикинде, живе Михајло (1), Дуња (2), Андријана (5), Марко (5), Снежана (7),  Милош (8), мајка Весна, отац Ненад и стриц Горан. Купатило, нажалост, немају, па се купају у кориту или, кад је лијепо вријеме, испред куће. Живе од сточарства.

Дуњина највећа жеља је да се безбрижно игра у новој кући!

Породици Тот-Докић ова организација ланира да купи и опреми кућу. За завршетак акције потребно је више од 30.000 евра.

 Погледајте како се можете укључити у божићну акцију.

Коментари 0
Повезане вијести
На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
Наш суграђанин продаје аутомобил да би помогао породици Терзић (ФОТО) Наш суграђанин продаје аутомобил да би помогао породици Терзић (ФОТО)
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  12h 43m
  2
 • Земљотрес у БиХ
  4h 34m
  0
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  6h 25m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  9h 55m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  12h 33m
  0