Organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje božićnu humanitarnu akciju (FOTO)

28.11.2023. 12:46
0
IZVOR: katera.news

U memljivoj sobici, ogrnutoj mrakom hladne Badnje večeri, pored ugašenog ognjišta, sjede dječica sklupčana jedno do drugog. Svetlost svijeće treperi u ritmu njihovih nada i želja da će božićna radost doći i u njihov dom. Njihove oči, pune nevinog iščekivanja, prate svaku sjenku, dok sat otkucava ponoć. U daljini, gusti mrak siječe tačkica svjetlosti.

Tačkica polako dobija nove obrise, prerastavši u zrak koji osvjetljava put ka njihovom skromnom domu. U tom trenu, počinje da se jasnije vidi veliki plamen nade u liku Gospoda Isusa Hrista!

Njegovo prisustvo donosi mir i spokoj, a božanska svjetlost obasjala je dječija lica. Zidovi natopljeni sjetom sada odjekuju toplim osmijehom i srećnim glasovima. Njihova soba postala je mjesto gdje je svaki san dobio šansu da bude ispunjen.

Hajde da ova scena postane stvarnost!

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće novu Božićnu akciju paljenjem velikog plamena nade. Pozivamo sve dobre ljude da svojim donacijama simbolično upale i prošire svoj plamen nade, da udruženim snagama obasjamo čitav Balkan!

Iščekujući rođenje Bogomladenca Hrista i vođeni njegovom svjetlošću, pomozite da razgrnemo mrak iz domova Verice, Nevenke, Miloša, Dunje i stotine drugih mališana, naveli su iz organizacije "Srbi za Srbe".

Verica (11)

Slika

Foto: srbizasrbe.org

U srcu banatskog sela Novo Miloševo, u kući strave i užasa žive Verica (11),  Zorica (10), Milan (7), Zoran (5) i Branka (4).

Mali Ilijini nemaju struju već šest godina, kupaju se u koritu i, sa roditeljima Brankom i Draganom, dijele svega tri kreveta.

Veričina najveća želja je da dobije struju i kupatilo!

Porodici Ilijin ova organizacija planira da obezbjedimo kuću. Za završetak akcije potrebno je više od 50.000 evra.

Nevenka (5)

Slika

Foto: srbizasrbe.org

Mala Nevenka (5) odrasta u selu Trnjani kod Doboja.

Zajedno sa ocem Stankom, majkom Gordanom,  Savom (13), Vasom (12), Ljubisavom (10), Milivojem (9) i Sinišom (7) deli katastrofalnu kuću i užasno pokućstvo. Kupatilo ne dijele jer kao da ga i nemaju!

Nevenkina najveća želja je da dobije toplu i roze sobu!

Porodici Radivojević organizacija "Srbi za Srbe" planira da renovira i opremi kuću. Za završetak akcije potrebno je više od 30.000 evra.

Miloš (6)

Slika

Foto: srbizasrbe.org

Vjerovali ili ne, mali Miloš (6) živi u pećini!

Skučeni lagum je sve što ima porodica Čuturilov koju čine još Mira (15), Zlatica (17), Marica i Svetozar. Nažalost, skoro svi imaju ozbiljne zdravstvene probleme. U blizini, u oronulom kućerku koji je možda u još gorem stanju nego pećina, s obzirom da je u fazi rušenja, jednu sobicu dijele majka, brat i dvije sestre od Svetozara. Djeca bar noću dođu kod njih, pa se svi zajedno potrpaju u tri kreveta.

Miloševa najveća želja je da ima djetinjstvo kao sva druga djeca!

Porodici Čuturilov organizacija planira da kupimo i opremimo kuću. Za završetak akcije potrebno je više od 30.000 evra.

Dunja (2)

Slika

Foto: srbizasrbe.org

U kući s ispucalim zidovima, dotrajalom stolarijom i lošim krovom, u Mokrinu kod Kikinde, žive Mihajlo (1), Dunja (2), Andrijana (5), Marko (5), Snežana (7),  Miloš (8), majka Vesna, otac Nenad i stric Goran. Kupatilo, nažalost, nemaju, pa se kupaju u koritu ili, kad je lijepo vrijeme, ispred kuće. Žive od stočarstva.

Dunjina najveća želja je da se bezbrižno igra u novoj kući!

Porodici Tot-Dokić ova organizacija lanira da kupi i opremi kuću. Za završetak akcije potrebno je više od 30.000 evra.

 Pogledajte kako se možete uključiti u božićnu akciju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    3h 13m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    21h 35m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    22h 50m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    18h 43m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    21h 49m
    1