ОШ "Пале" дио Међународне конференције "Сусрети традиционалног и модерног"

31.05.2021. 16:52
0
ИЗВОР: ospale.org

Основна школа „Пале“ заједно са Основном школом „Мехмедалија Мак Диздар“ из Сарајева реализовала је пројекат „Повезивање знањем – Двије школе, једна учионица“.

Пројекат је дио Међународне конференције „Сусрети традиционалног и модерног“ коју је организовала Основна школа „Франце Прешерн“ из Крања (Словенија).

Циљ  конференције је био размјена искустава те примјери добре праксе њихових колега из Словеније, Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Италије, Аустрије, Литваније, Пољске, Румуније и Грчке.

Пројекат је подразумијевао држање часова у партнерским школама, а из ОШ "Пале" су учествовале наставница њемачког језика Вера Матовић и професор разредне наставе Татјана Јевтић.

Ученицима су били јасни циљеви часа и учења. Наставници су прилагођавали захтјеве и темпо рада свим ученицима. Активности ученика показују да су разумјели предмет учења на часу те да знају примјенити научено.

Овај иновативни и пионирски пројекат је био веома запажен и оцијењен као изузетан искорак у јачању позитивног дијалога и уважавања богатства различитости.

Настао је као продукт промишљања његових идејних твораца који су се водили заједничком идејом јачања међусобних веза, разбијањем предрасуда и повезивањем мостова правих вриједности.

Рад је показао да тамо гдје постоји поштовање, толеранција и слобода припадности једном народу, уз уважавање различитости другог, границе у размјени знања не постоје.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 11m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 25m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 32m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 20m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 47m
    0