OŠ "Pale" dio Međunarodne konferencije "Susreti tradicionalnog i modernog"

31.05.2021. 16:52
0
IZVOR: ospale.org

Osnovna škola „Pale“ zajedno sa Osnovnom školom „Mehmedalija Mak Dizdar“ iz Sarajeva realizovala je projekat „Povezivanje znanjem – Dvije škole, jedna učionica“.

Projekat je dio Međunarodne konferencije „Susreti tradicionalnog i modernog“ koju je organizovala Osnovna škola „France Prešern“ iz Kranja (Slovenija).

Cilj  konferencije je bio razmjena iskustava te primjeri dobre prakse njihovih kolega iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Austrije, Litvanije, Poljske, Rumunije i Grčke.

Projekat je podrazumijevao držanje časova u partnerskim školama, a iz OŠ "Pale" su učestvovale nastavnica njemačkog jezika Vera Matović i profesor razredne nastave Tatjana Jevtić.

Učenicima su bili jasni ciljevi časa i učenja. Nastavnici su prilagođavali zahtjeve i tempo rada svim učenicima. Aktivnosti učenika pokazuju da su razumjeli predmet učenja na času te da znaju primjeniti naučeno.

Ovaj inovativni i pionirski projekat je bio veoma zapažen i ocijenjen kao izuzetan iskorak u jačanju pozitivnog dijaloga i uvažavanja bogatstva različitosti.

Nastao je kao produkt promišljanja njegovih idejnih tvoraca koji su se vodili zajedničkom idejom jačanja međusobnih veza, razbijanjem predrasuda i povezivanjem mostova pravih vrijednosti.

Rad je pokazao da tamo gdje postoji poštovanje, tolerancija i sloboda pripadnosti jednom narodu, uz uvažavanje različitosti drugog, granice u razmjeni znanja ne postoje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike
Krađa u Palama Krađa u Palama
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    10h 4m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    1h 12m
    1
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    22h 25m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 55m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    21h 13m
    0