Осам кривичних дјела починило 13 малољетника

02.02.2024. 10:02
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у протеклој години евидентирано је 13 малољетника који су починили осам кривичних дјела, док је у 2022. години евидентирано 13 кривичних дјела која је извршило 15 малољетних лица.

У протеклој години малољетници су починили шест кривичних дјела тјелесна повреда и по једно кривично дјело тешка тјелесна повреда и угрожавање безбједности, речено је Срни у Полицијској управи Источно Сарајево.

У 2023. години шест малољетних лица је нарушило јавни ред и мир, док у 2022. години није регистровано ниједно нарушавање.

Против шест малољетних лица су поднесена четири захтјева за покретање прекршајног поступка.

У протеклој години извршено је 28 кривичних дјела на штету 32 малољетника, и то 14 насиља у породици, пет тјелесних повреда, пет угрожавање јавног саобраћаја и по једно кривично дјело тешка тјелесна повреда, изазивање опште опасности, избјегавање давања издржавања и кривично дјело против полног интегритета.

У 2022. години, евидентирано је 15 малољетника који су извршили 13 кривичних дјела, и то пет кривичних дјела тјелесна повреда, четири кривична дјела насилничко понашање и по једно кривично дјело тешка тјелесна повреда, недозвољена производња и промет оружја, крађа и прогањање.

У 2022. години извршено је 19 кривичних дјела на штету 20 малољетника, и то девет насиље у породици, једно кривично дјело насилничко понашање, четири тјелесне повреде, два одузимање дјетета, два кривична дјела против безбједности саобраћаја и једно кривично дјело прогањање.

У Полицијској управи Источно Сарајево кажу да у васпитно-образовним установама одржавају предавања за ученике с циљем смањења малољетничке делинквенције.

Током наставе у школама се налазе школски полицајци чија је улога превентивно дјеловање, те одвраћање од потенцијалног вршења кривичних дјела и прекршаја.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Горјела радна машина у Палама Горјела радна машина у Палама
Најчитаније
 • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
  18h 39m
  15
 • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  21h 28m
  0
 • Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
  11h 29m
  0
 • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
  17h 15m
  0
 • Жена погинула у директном судару код Добоја
  11h 23m
  0