Osam krivičnih djela počinilo 13 maloljetnika

02.02.2024. 10:02
0
IZVOR: srna.rs

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u protekloj godini evidentirano je 13 maloljetnika koji su počinili osam krivičnih djela, dok je u 2022. godini evidentirano 13 krivičnih djela koja je izvršilo 15 maloljetnih lica.

U protekloj godini maloljetnici su počinili šest krivičnih djela tjelesna povreda i po jedno krivično djelo teška tjelesna povreda i ugrožavanje bezbjednosti, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

U 2023. godini šest maloljetnih lica je narušilo javni red i mir, dok u 2022. godini nije registrovano nijedno narušavanje.

Protiv šest maloljetnih lica su podnesena četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

U protekloj godini izvršeno je 28 krivičnih djela na štetu 32 maloljetnika, i to 14 nasilja u porodici, pet tjelesnih povreda, pet ugrožavanje javnog saobraćaja i po jedno krivično djelo teška tjelesna povreda, izazivanje opšte opasnosti, izbjegavanje davanja izdržavanja i krivično djelo protiv polnog integriteta.

U 2022. godini, evidentirano je 15 maloljetnika koji su izvršili 13 krivičnih djela, i to pet krivičnih djela tjelesna povreda, četiri krivična djela nasilničko ponašanje i po jedno krivično djelo teška tjelesna povreda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, krađa i proganjanje.

U 2022. godini izvršeno je 19 krivičnih djela na štetu 20 maloljetnika, i to devet nasilje u porodici, jedno krivično djelo nasilničko ponašanje, četiri tjelesne povrede, dva oduzimanje djeteta, dva krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja i jedno krivično djelo proganjanje.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kažu da u vaspitno-obrazovnim ustanovama održavaju predavanja za učenike s ciljem smanjenja maloljetničke delinkvencije.

Tokom nastave u školama se nalaze školski policajci čija je uloga preventivno djelovanje, te odvraćanje od potencijalnog vršenja krivičnih djela i prekršaja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    7h 28m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    17h 46m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    17h 52m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    17h 50m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    16h 41m
    0