Оскрнављен крст на Великој Лелији

19.10.2020. 12:24
3
ИЗВОР: Катера

На друштвеној мрежи "Фејсбук" освануле су фотографије недоличног понашања неколицине планинара на највећем врху планине Лелије - Великој Лелији на 2.032 метра надморске висине, гдје се један од њих попео и сједио на крсту који се налази на том мјесту.

Начин на који је тај планинар сједио на крсту уз коментар: "Кад се онај могао попети може свако", изазвао је огорчење и велико незадовољство међу планинарима и истинским љубитељима природе, планина и овог спорта, као и међу вјерницима православне вјероисповијести.

На једној од фотографија види се групно позирање испред крста, који је ишаран бијелом бојом, како се не би уочило да се ради о крсту,  док се на другим фотографијама види један од чланова експедиције који се, на првој фотографији пење на крст, те на другој гдје недолично сједи на крсту.

 Уз фотографију гдје сједи на крсту стоји и коментар: "Кад се онај могао попети може свако", вјероватно алудирајући на Исусово распеће.

Крст на Великој Лелији, највишем врху планине Лелије, која се простире у источној Херцеговини у близини Калиновика и Фоче, постављен је у знак сјећања на покојног доктора Јову Елчића, човјека и планинара који је обишао много европске и свјетске врхове и уписао своје име златним словима у историју бх. планинарства.

Овај чин наишао је на осуду и ПД "Јаворина" из Пала, гдје је секретар Друштва Симо Терзић рекао да је јутрос контактирао Планинарски савез Федерације БиХ, те затражио осуду и кажњавање поменутих водича и планинара због овог чина.

- Пријавио сам недолично понашање особа које се представљају као водичи Планинарског савеза Федерације Босне и Херцеговине, а ради се о лицима Маид Пањевић, Анис Џанић и Амар Алагић. На фотографијама можете видјети на шта конкретно имамо притужбе. Гајим најискреније наде да ће горе наведене особе бити најстрожије санкционисане од стране структура унутар ПС ФБиХ - рекао је Терзић.

Терзић је додао да се нада да ће се таквим санкционисањем послати јасна порука свима који размишљају и дјелују на овакав начин.

  • Слика
  • Слика

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Momčilo 22.10.2020. 11:36
    Bujrum ovom majmunu i manijaku neka samo još jedanput da
    dadje na Leliju.
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 19.10.2020. 17:21
    U islamu, Isus je poznat kao jedan od proroka po imenu Isa. Pravi, istinski vjerujući muslimani ovo ne bi nikada uradili. Ovo je pretpostavljam gomila fundamentalističkih budaletina.
  • Generic placeholder image
    Sa 19.10.2020. 14:31
    Paćenici
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 55m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 13m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 40m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 28m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 49m
    0