Oskrnavljen krst na Velikoj Leliji

19.10.2020. 12:24
3
IZVOR: Katera

Na društvenoj mreži "Fejsbuk" osvanule su fotografije nedoličnog ponašanja nekolicine planinara na najvećem vrhu planine Lelije - Velikoj Leliji na 2.032 metra nadmorske visine, gdje se jedan od njih popeo i sjedio na krstu koji se nalazi na tom mjestu.

Način na koji je taj planinar sjedio na krstu uz komentar: "Kad se onaj mogao popeti može svako", izazvao je ogorčenje i veliko nezadovoljstvo među planinarima i istinskim ljubiteljima prirode, planina i ovog sporta, kao i među vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Na jednoj od fotografija vidi se grupno poziranje ispred krsta, koji je išaran bijelom bojom, kako se ne bi uočilo da se radi o krstu,  dok se na drugim fotografijama vidi jedan od članova ekspedicije koji se, na prvoj fotografiji penje na krst, te na drugoj gdje nedolično sjedi na krstu.

 Uz fotografiju gdje sjedi na krstu stoji i komentar: "Kad se onaj mogao popeti može svako", vjerovatno aludirajući na Isusovo raspeće.

Krst na Velikoj Leliji, najvišem vrhu planine Lelije, koja se prostire u istočnoj Hercegovini u blizini Kalinovika i Foče, postavljen je u znak sjećanja na pokojnog doktora Jovu Elčića, čovjeka i planinara koji je obišao mnogo evropske i svjetske vrhove i upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriju bh. planinarstva.

Ovaj čin naišao je na osudu i PD "Javorina" iz Pala, gdje je sekretar Društva Simo Terzić rekao da je jutros kontaktirao Planinarski savez Federacije BiH, te zatražio osudu i kažnjavanje pomenutih vodiča i planinara zbog ovog čina.

- Prijavio sam nedolično ponašanje osoba koje se predstavljaju kao vodiči Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, a radi se o licima Maid Panjević, Anis Džanić i Amar Alagić. Na fotografijama možete vidjeti na šta konkretno imamo pritužbe. Gajim najiskrenije nade da će gore navedene osobe biti najstrožije sankcionisane od strane struktura unutar PS FBiH - rekao je Terzić.

Terzić je dodao da se nada da će se takvim sankcionisanjem poslati jasna poruka svima koji razmišljaju i djeluju na ovakav način.

  • Slika
  • Slika

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Momčilo 22.10.2020. 11:36
    Bujrum ovom majmunu i manijaku neka samo još jedanput da
    dadje na Leliju.
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 19.10.2020. 17:21
    U islamu, Isus je poznat kao jedan od proroka po imenu Isa. Pravi, istinski vjerujući muslimani ovo ne bi nikada uradili. Ovo je pretpostavljam gomila fundamentalističkih budaletina.
  • Generic placeholder image
    Sa 19.10.2020. 14:31
    Paćenici
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 30m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    6h 54m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    5h 9m
    11
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    21h 38m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    6h 48m
    0