Оскрнављен споменик на православном гробљу на Космету

04.10.2022. 19:45
0
ИЗВОР: srna.rs

На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу, а породица покојника је случај пријавила полицији, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Према сумњи синова, а на основу оштећења, споменик је сломљен крампом.

Из Канцеларије је поручено да међународне организације и институције више не смију да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. вијеку у срцу Европе.

- Захтијевамо да се починиоци овог недјела хитно пронађу, а међународне мисије да дјелују у оквиру свог мандата и обезбиједе пријеко потребну заштиту српском народу на Косову и Метохији - наведено је у саопштењу.

Указано је да је очигледно да албанским есктремистима није довољно да готово свакодневно нападају српски народ и њихову имовину са циљем да их обесхрабре у намјери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    18h 51m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    18h 33m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    19h 27m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    16h 22m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    15h 24m
    0