Ослобођено посљедње постројење у Авдејевки

19.02.2024. 09:07
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Оружане снаге Русије потпуно су ослободиле фабрику кокса у Авдејевки, саопштило је руско Министарство одбране. Оружане снаге Украјине су сачувале своју борбену способност и могу да изврше контраофанзиву, рекао је за „Красну звијезду“ Сергеј Рудској, замјеник начелника Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације.

Није искључен још један покушај контраофанзиве Оружаних снага Украјине у случају озбиљне подршке западних земаља, рекао је генерал-пуковник Сергеј Рудској, замјеник начелника Генералштаба у интервјуу листу "Красна звијезда".

- Оружане снаге Украјине и даље су борбено способни за извођење активних операција. У будућности, у случају велике војне помоћи са Запада, не може се искључити још један покушај контраофанзиве - рекао је он.

Демилитаризована зона у Украјини треба да буде на минималној удаљености од 150 до 200 километара од границе са Русијом, изјавио је губернатор Херсонске области Владимир Салдо

- Борбена дејства морају престати, а украјинско тешко наоружање мора бити удаљено од руских граница на растојање које не онемогућава њихову употребу. Биће довољна демилитаризована зона, нешто већа од домета вишецевних система и тактичких ракета Точка-У. Негдје бар 150-200 километара - рекао је Салдо.

Истовремено, према његовим ријечима, цијела десна страна Херсонске области, укључујући Снигиревски и Александровски округ, треба да буде ослобођена од окупације украјинских оружаних снага.

Кијевске власти ће продати руску имовину која је под санкцијама, изјавио је шеф украјинског Фонда државне имовине Виталиј Коваљ на конференцији о обнови Украјине која се одржава у Токију.

- Планирамо да продамо имовину под санкцијама. Тренутно имамо 691 такав актив - рекао је он.

Коваљ није прецизирао о којој је тачно имовини ријеч.

Руска војска чисти приградска подручја Авдејевке од преосталих бораца Оружаних снага Украјине и ангажована је на блокирању њихових јединица, саопштено је руско Министарство одбране.

Дан раније, министарство је саопштило да руска војска чисти град од украјинских јединица које напуштају град и којих још има у фабрици кокса у Авдејевки.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 40m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 42m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 35m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 40m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 43m
    1