Осмогодишња Љубица двадесетхиљадити љетни посјетилац планине

30.08.2019. 15:46
0
ИЗВОР: СРНА

Извршни директор Олимпијског центра "Јахорина" Ивка Ивкић уручила је данас осмогодишњој Љубици Микић из Ниша бицикл, као двадесетхиљадитом кориснику љетних садржаја на овој планини.
Љубица Микић захвалила је на освојеној награди, истичући да је веома срећна. 

Ивкићева је рекла новинарима да је ово велики дан за Јахорину јер су додијелили награду двадесетхиљадитом кориснику шестосједа, што се дешава први пут у историји планине, те честитала Љубици на освојеној награди. 

-Чињеница је од како смо пустили у функцију љетни планински боб у дужини од 2,5 километара, који је најдужи у региону, Јахорина је постала центар збивања. Приликом вожње овим бобом на шинама можете проћи најлепше пределе планине и достићи брзину од 40 километара на сат што га сврстава у један од три најбржа планинска боба у Европи - појаснила је Ивкићева. 

Она је навела да су за сљедећу годину спремили још три велике адреналинске атракције на Пољицама и код језера на врху, а с циљем да Јахорина живи 365 дана у години. 

Према њеним ријечима, до краја љета остаје још мјесеца дана, те да су припремили наградне игре и догађаје које се могу пратити на друштвеним мрежама. 

-Првог септембра нас очекује емисија `Сасвим блиско са познатима` када ћемо угостити у хотелу `Вучко` Сању Маринковић, Саву Милошевића и Весну Дедић. 15. септембра сви који дођу са нашом инсталираном официјалном нотификацијим моћи ће да остваре бесплатну вожњу шестоседом - додала је Ивкићева. 

Она је навела да их 20. септембра очекује пошумљавање Јахорине, затим акција чишћења планине и за крај 30. септембра ће бити у претпродаји карте за зимску сезону. 

Директор Туристичке организације "Јахорина" Игор Тошић каже да је значајна чињеница да је Јахорином прошло толико људи, те да то потврђује да је Јахорина постала веома атрактивна дестинација. 

-Свједоци смо да је посебно атрактивна зими, али захваљујући садржајима и бобу на шинама који је освјежење, допринијеће већој посјећености и пробудити интересовања. Све наредне инвестиције које се овдје буду реализовале биће плански постављене и гарантоваће све већи број туриста на овој планинини - наводи Тошић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    9h 37m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    10h 9m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    5h 20m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    10h 18m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    13h 25m
    0