Оснажити положај жена у свим друштвеним сферама (ФОТО)

27.05.2022. 19:03
0
ИЗВОР: katera.news

Центaр за културу и информисање Источна Илиџа организовао је панел дискусију у склопу програма “Жене за жене”, који за циљ има доношење стратегије оснаживања жена у Источном Сарајеву и рад на системском побољшању положаја жена у друштву.

Ово је друга по реду панел дискусија, а вршилац дужности директора Центра за културу и информисање општине Источна Илиџа Божидар Новаковић подсјетио је да у овој учествују жене из области просвјетно-културног живота.

Према његовим ријечима, панелисти ће говорити о изазовима и проблемима са којима су се суочавали кроз каријеру и шта их је оснаживало да то превазиђу.

Координатор програма оснаживања жена у Источном Сарајеву Драгана Вучковић рекла је да ће данашњи панелисти говорити о искуствима на путу професионалног и приватног сазријевања.

- Други дио панел дискусије ће бити радионица на којој ћемо осмислити конкретне приједлоге за побољшање положаја жена у Источном Сарајеву – рекла је Вучковићева.

Професор на Филозофском факултету у Палама Миланка Бабић, и један од панелиста, изјавила је да ће говорити о својим искуствима од самог почетка каријере па до данас.

- Свака тема је двосмјерна. Како оснажити положај жена у друштву можемо посматрати и из другог угла, како оснажити друштво у којем живе жене – рекла је Бабићева.

Према њеним ријечима, дуго времена смо живјели у мушком друштву у којем су све значајне функције у оквиру система обављали мушкарци.

- Моја искуства су шаролика и када је у питању положај жене у друштву, али и утицај жена на друштво. Не могу рећи да су негативна, али постоји много ситуација кроз које пролазе жене, посебно када се нађу на руководећим позицијама – рекла је она.

Бабићева истиче да је положај успјешних људи оба пола много тежи уколико нису политични активни, без обзира што су самостални и интелектуалци.

  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Коментари 0
Повезане вијести
Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подијељени пакетићи у вртићима на подручју Источне Илиџе (ФОТО) Подијељени пакетићи у вртићима на подручју Источне Илиџе (ФОТО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 24m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 57m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 38m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 38m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 28m
    0