Osnažiti položaj žena u svim društvenim sferama (FOTO)

27.05.2022. 19:03
0
IZVOR: katera.news

Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža organizovao je panel diskusiju u sklopu programa “Žene za žene”, koji za cilj ima donošenje strategije osnaživanja žena u Istočnom Sarajevu i rad na sistemskom poboljšanju položaja žena u društvu.

Ovo je druga po redu panel diskusija, a vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje opštine Istočna Ilidža Božidar Novaković podsjetio je da u ovoj učestvuju žene iz oblasti prosvjetno-kulturnog života.

Prema njegovim riječima, panelisti će govoriti o izazovima i problemima sa kojima su se suočavali kroz karijeru i šta ih je osnaživalo da to prevaziđu.

Koordinator programa osnaživanja žena u Istočnom Sarajevu Dragana Vučković rekla je da će današnji panelisti govoriti o iskustvima na putu profesionalnog i privatnog sazrijevanja.

- Drugi dio panel diskusije će biti radionica na kojoj ćemo osmisliti konkretne prijedloge za poboljšanje položaja žena u Istočnom Sarajevu – rekla je Vučkovićeva.

Profesor na Filozofskom fakultetu u Palama Milanka Babić, i jedan od panelista, izjavila je da će govoriti o svojim iskustvima od samog početka karijere pa do danas.

- Svaka tema je dvosmjerna. Kako osnažiti položaj žena u društvu možemo posmatrati i iz drugog ugla, kako osnažiti društvo u kojem žive žene – rekla je Babićeva.

Prema njenim riječima, dugo vremena smo živjeli u muškom društvu u kojem su sve značajne funkcije u okviru sistema obavljali muškarci.

- Moja iskustva su šarolika i kada je u pitanju položaj žene u društvu, ali i uticaj žena na društvo. Ne mogu reći da su negativna, ali postoji mnogo situacija kroz koje prolaze žene, posebno kada se nađu na rukovodećim pozicijama – rekla je ona.

Babićeva ističe da je položaj uspješnih ljudi oba pola mnogo teži ukoliko nisu politični aktivni, bez obzira što su samostalni i intelektualci.

  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Komentari 0
Povezane vijesti
Održana prva panel-diskusija u okviru projekta „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na Održana prva panel-diskusija u okviru projekta „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO) Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    20h 2m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 46m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    13h 31m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    10h 30m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    10h 36m
    0