Основци из Источног Сарајева заједно против малољетничке делинквенције

15.07.2022. 13:57
2
ИЗВОР: srna.rs

"Форум театар" и основне школе "Свети Сава" из Источног Новог Сарајева и "Петар Петровић Његош" из Источне Илиџе данас су у Источном Сарајеву потписали меморандум о разумијевању и сарадњи за провођење пројекта "Изазови за младе" за сузбијање малољетничке делинквенције.

Координатор програма Александра Митрић-Штифанић појаснила је да пројекат тежи промоцији здравих животних стилова и сузбијању свих облика родно заснованог насиља, а тиме и изградњи здравог школства, породичног и окружења у граду.

Штифанићева је додала да ће се приликом реализације пројекта примјењивати програм Е-иновативни приступ кроз вршњачку едукацију дјеце основношколског узраста.

Директор Основне школе "Свети Сава" Жељка Топалић истакла је да је боље имати превенцију вршњачког насиља него рјешавати његове посљедице.

Топалићева је изразила задовољство што у овој основној школи, са највише ђака у Сарајевско-романијској регији, у прошлој школској години није било скоро ниједног инцидента када је у питању вршњачко насиље, те се надају да ће тако бити и убудуће.

Директор Основне школе "Петар Петровић Његош" Драган Јововић указао је на значај родитеља и породице за васпитање дјеце и превенцију вршњачког насиља.

- Млади су наша будућност и треба да им оставимо здраво окружење - закључио је Јововић.

Пројект "Изазови за младе" дио је пројекта "Регионални програм локалне демократије на западном Балкану", који финансира ЕУ, а имплементира Развојни програм УН /УНДП/. Град Источно Срајево суфинансијер је програма.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Родитељ 15.07.2022. 15:58
    Највећа опасност за дјецу су управо ови тзв. европски продавачи демократије. "Сузбијање родно заснованог насиља у основним школама", какве су то глупости? Дјеца и не знају шта то значи, а већ сутра им промовишу како је лијепо бити другачији. Сљедеће је вјероватно да могу слободно да бирају пол! Како лако прихватамо све што је накарадно, али само нека се нешто имплементира.
  • Generic placeholder image
    Зорка 15.07.2022. 15:05
    Добро ти госпоја зарадиш од тих ђака. Ајде направи нешто у Београду па да ти се дивимо. Него, у Београду лепо живиш од пара које носиш из Р. Српске.
Повезане вијести
Василије Шука најбољи на Трећој смотри младих математичара „Прва искра“ (ФОТО) Василије Шука најбољи на Трећој смотри младих математичара „Прва искра“ (ФОТО)
Ученици ОШ „Свети Сава“ обиљежили 170 година од рођења Михајла Пупина Ученици ОШ „Свети Сава“ обиљежили 170 година од рођења Михајла Пупина
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Најчитаније
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    21h 2m
    7
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    23h 8m
    1
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    4h 7m
    2
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    7h 55m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    4h 48m
    0