Оставио комби без подигнуте ручне, возило сјурило низ улицу и убило дјевојчицу

20.09.2019. 16:11
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни приједлог против Бобана Стојановића (54) из Лесковца због сумње да је починио тешко дјело против опште безбједности јер је 24. септембра 2018. у нишком насељу Доњи Комрен непрописно на низбрдици паркирао комби марке “фијат добло карго макси”, који је по његовом изласку кренуо низ улицу и усмртио ученицу Исидору Вучковић (12) која се враћала кући из школе.

Тужилаштво тражи да се Стојановић осуди на казну затвора од три године у коју ће му бити урачунато вријеме проведено у притвору у којем се налазио од 24. септембра до 4. октобра прошле године.

Незапамћена трагедија десила се око 12.30 у Пожаревачкој улици гдје је Стојановић паркирао комби на земљаној површини која је под нагибом, према наводима оптужног приједлога, пропустивши да предузме све потребне мјере којим би спријечио његово самопокретање на низбрдици.

– Изашао је из возила а да при том није активирао паркирну кочницу, није закључао врата на возилу и није предузео све друге потребне мјере којим би спријечио да возило само крене са места на којем је било паркирано, усљед чега је возило кренуло уназад са земљане површине на Улицу Пожаревачку, а затим неконтролисано кренуло уназад ка Јадранској улици. Доласком до кућног броја 32, задњим дијелом је ударило у пјешака, сада покојну Исидору Вучковић, која се кретала Пожаревачком улицом уз десну страну коловоза гледано у правцу Улице младости, која је од силине удара пала на коловоз, а возило је наставило да се креће и прешло преко њеног тијела – стоји у оптужном приједлогу.

Несрећна дјевојчица је задобила тешке тјелесне повреде опасне по живот – нагњечење десног плућног крила, прелом седмог и осмог ребра, расцјеп плућне марамице, расцјеп јетре са изливом крви у трбушну дупљу и друга нагњечења коже и ткива, од којих је преминула на лицу мјеста.

Како је Блиц писао, несрећа се десила на свега 100 метара од куће у којој је живјела Исидора, која се тога дана враћала кући из ОШ “Иво Андрић” гдје је ишла у шести разред.

Снимци са безбједносних камера, како је раније потврђено Блицу у ОЈТ Ниш, показали су да у возилу није било никога у моменту несреће и да се дјевојчица, идући ка кући, окретала и на моменте ходала унатраг, због јаког вјетра. По свему судећи, због тога није видјела доставно возило које је на њу налетјело, оборило је и прегазило.

Дјелимично признао?

 

Међу доказима који ће бити изведени на предстојећем суђењу налази се и записник о саслушању осумњиченог Стојановића пред ОЈТ у Нишу, у коме он дјелимично признаје кривичног дјела.

Коментари 0
Повезане вијести
Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 53m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 35m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 8m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 42m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 27m
    3