Оштећена црква код Призрена

22.08.2020. 15:48
0
ИЗВОР: Srpska.info

На српске светиње на Косову и Метохији синоћ се догодио још један у низу напада, у селу Средска код Призрена оштећена је црква Успења Пресвете Богородице, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Поред тога што је оскрнављена унутрашњост цркве, у оближњем звонику, одакле је гађана купола цркве, пронађене су и чауре од метака ловачке пушке.

Малобројан преостали српски народ у Средачкој жупи разумио је и ову поруку као притисак који треба да га застраши и онеспокоји, и на крају заувијек протјера, наводи се у саопштењу.

Честа оштећења и пљачкања цркава и домаћинстава у овом крају показују да Србима, у селима на обронцима Шар планине, нису загарантовани ни безбједност, ни живот без страха, оцјењује Канцеларија.

– С обзиром на то да су надлежни привремени покрајински органи извршили увиђај и евидентирали овај догађај, захтевамо да вандали буду брзо ухваћени и кажњени – истиче се у саопштењу.

Како наводе, у најмању руку, исто онако као што је је брзо и ефикасно ухваћена особа која је исте вечери полупала стакла на џамији у селу Ковачевац, у општини Качаник.

– Само једнак однос према злочинима, разбојништвима и вандализму, без обзира на нацију и вјероисповест оних који су та дјела починили, утираће пут изградњи поверења и заједничког живота на Косову и Метохији – закључују из Канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
Зазвонила звона на православним црквама за спасење српске државе и народа Зазвонила звона на православним црквама за спасење српске државе и народа
У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа
Скандалозни графити осванули на Цркви Свете Тројице код Пећи Скандалозни графити осванули на Цркви Свете Тројице код Пећи
Најчитаније
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  14h 48m
  0
 • Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
  23h 48m
  3
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  19h 13m
  2
 • Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
  12h 9m
  1
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  23h 39m
  0