Оштећена црква код Призрена

22.08.2020. 15:48
0
ИЗВОР: Srpska.info

На српске светиње на Косову и Метохији синоћ се догодио још један у низу напада, у селу Средска код Призрена оштећена је црква Успења Пресвете Богородице, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Поред тога што је оскрнављена унутрашњост цркве, у оближњем звонику, одакле је гађана купола цркве, пронађене су и чауре од метака ловачке пушке.

Малобројан преостали српски народ у Средачкој жупи разумио је и ову поруку као притисак који треба да га застраши и онеспокоји, и на крају заувијек протјера, наводи се у саопштењу.

Честа оштећења и пљачкања цркава и домаћинстава у овом крају показују да Србима, у селима на обронцима Шар планине, нису загарантовани ни безбједност, ни живот без страха, оцјењује Канцеларија.

– С обзиром на то да су надлежни привремени покрајински органи извршили увиђај и евидентирали овај догађај, захтевамо да вандали буду брзо ухваћени и кажњени – истиче се у саопштењу.

Како наводе, у најмању руку, исто онако као што је је брзо и ефикасно ухваћена особа која је исте вечери полупала стакла на џамији у селу Ковачевац, у општини Качаник.

– Само једнак однос према злочинима, разбојништвима и вандализму, без обзира на нацију и вјероисповест оних који су та дјела починили, утираће пут изградњи поверења и заједничког живота на Косову и Метохији – закључују из Канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима
Нападнут свештеник СПЦ у центру Призрена Нападнут свештеник СПЦ у центру Призрена
За изградњу Цркве Свете великомученице Недјеље у Заваиту прикупљено 149.000 марака За изградњу Цркве Свете великомученице Недјеље у Заваиту прикупљено 149.000 марака
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 21m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 19m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 45m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 0m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 39m
    0