Оштетили Буџет Српске за 500 хиљада марака

05.12.2019. 13:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Б. М. и М. Ч су ухапшени због сумње да су у августу ове године, знајући да су блокирани рачуни акционарског друштва из Бањалуке од стране повјерилаца, закључили уговор о пословној сарадњи са друштвом ограничене одговорности и након тога издавали пословне просторе, а новац од закупнине уплаћивали на рачун друштва ограничене одговорности по налогу Б. М.

На тај начин, је Буџет Републике Српске оштећен за износ од око 559.940,00 КМ.

-Б.М. се сумњичи и да је у октобру ове године у Бањалуци, као одговорно лице акционарског друштва из овог града закључио предуговор о закупу пословног простора са физичким лицем из Бањалуке, гдје је од стране физичког лица на пословном простору изграђен хостел, а што није евидентирано у књиговодственим евиденцијама наведеног акционарског друштва - наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Ухапшени се терете да починили кривична дјела „Оштећење повјерилаца“, „Незаконито поступање у привредном пословању“, „Повреда обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање“.

У току је криминалистичка обрада и након документовања предмета, против њих ће бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима, а о свему наведеном је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење за грађане приликом куповине путем интернета Упозорење за грађане приликом куповине путем интернета
Полиција упозорава на све чешће преваре: Новац краду путем лажних мејлова Полиција упозорава на све чешће преваре: Новац краду путем лажних мејлова
Дописивао се са преварантом мислећи да је жена и остао без 3.500 КМ Дописивао се са преварантом мислећи да је жена и остао без 3.500 КМ
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    12h 49m
    0
  • Слани мафини
    22h 10m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    21h 59m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    16h 28m
    3
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    10h 58m
    0