Oštetili Budžet Srpske za 500 hiljada maraka

05.12.2019. 13:21
0
IZVOR: nezavisne.com

B. M. i M. Č su uhapšeni zbog sumnje da su u avgustu ove godine, znajući da su blokirani računi akcionarskog društva iz Banjaluke od strane povjerilaca, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti i nakon toga izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti po nalogu B. M.

Na taj način, je Budžet Republike Srpske oštećen za iznos od oko 559.940,00 KM.

-B.M. se sumnjiči i da je u oktobru ove godine u Banjaluci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz ovog grada zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banjaluke, gdje je od strane fizičkog lica na poslovnom prostoru izgrađen hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva - navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Uhapšeni se terete da počinili krivična djela „Oštećenje povjerilaca“, „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“, „Povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

U toku je kriminalistička obrada i nakon dokumentovanja predmeta, protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a o svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Upozorenje za građane prilikom kupovine putem interneta Upozorenje za građane prilikom kupovine putem interneta
Policija upozorava na sve češće prevare: Novac kradu putem lažnih mejlova Policija upozorava na sve češće prevare: Novac kradu putem lažnih mejlova
Dopisivao se sa prevarantom misleći da je žena i ostao bez 3.500 KM Dopisivao se sa prevarantom misleći da je žena i ostao bez 3.500 KM
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    14h 47m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    23h 57m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    18h 26m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    12h 56m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    21h 50m
    2