Осуђен на годину дана затвора због насиља над петогодишњом ћерком

29.12.2022. 17:38
0
ИЗВОР: Танјуг

Први основни суд у Београду прихватио је споразум о признању кривичног дјела, који је Прво основно јавно тужилаштво у Београду закључило са окривљеним И.Т. због насиља у породици над малољетном, петогодишњом ћерком, која је том приликом задобила лаке тјелесне повреде.

У складу са закљученим споразумом, Први основни суд је И.Т. огласио кривим и осудио га на казну затвора у трајању од једне године, при чему му је и продужио притвор до упућивања на издржавање казне затвора, саопштено је из Првог основног јавног тужилаштва.

Наводи се да је 12. новембра од стране полицијске станице Звездара, а по налогу дежурног замјеника јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, донето решење о задржавању осумњиченог И.Т. због постојања основа сумње да је учинио кривично дјело насиље у породици на штету своје петогодишње ћерке Д.Т.

Према наводима кривичне пријаве, осумњичени је у стану у ком живи са супругом и двоје малољетне дјеце, оштећену која се налазила на кревету ухватио у предјелу руке и бацио на другу страну кревета, вичући на њу јер није расклонила играчке.

Послије тога јој је пластичном играчком коју је држао у руци задавао ударце у пределу чела док се играчка није поломила, да би потом оштећеној патиком, коју је узео из ципеларника,  задао још неколико удараца по глави и тијелу, док ју је другом руком држао за косу.

Том приликом, оштећена је задобила лаке тјелесне повреде, наводи се и додаје да је осумњичени И.Т. 14. новембра саслушан у просторијама тужилаштва у присуству браниоца и да је негирао извршење кривичног дјела које му је стављено на терет.

Након саслушања, Први основни суд у Београду је према осумњиченом на предлог тужилаштва одредио притвор који траје до данас, наводи се и додаје да је у току истраге испитана свједок мајка оштећене Д.Т.

Извршено је психијатријско вјештачење осумњиченог И.Т. и оштећене Д.Т, а прибављени су и извјештаји Градског центра за социјални рад.

У саопштењу се додаје да је 26. децембра осумњичени И.Т. на поновном саслушању у просторијама тужилаштва признао извршење кривичног дјела, након чега је са њим, у присуству браниоца, закључен споразум о признању кривичног дјела насиље у породици.

Коментари 0
Повезане вијести
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Аларматни подаци: У Српској за 36 одсто више кривичних дјела у којима су жртве дјеца Аларматни подаци: У Српској за 36 одсто више кривичних дјела у којима су жртве дјеца
Пијана жена у једном селу у БиХ изударала мужа Пијана жена у једном селу у БиХ изударала мужа
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 12m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 21m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 26m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 9m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    12h 23m
    0