Осумњичени да су увозили скупоцјена возила на основу инвалидских повластица

13.04.2022. 18:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Службеници Федералне управе полиције у акцији "Еагле" на подручју Зенице и Какња, ухапсили су 19 особа те између осталог пронашли одређену количину новца, оружја, аутомобила.

Ухапшени су А.Б. (35), Ј.К. (31), К.И. (41), И.Б. (78), И.Д. (49), А.Х. (39), Е.Б. (52), Х.С. (28), Х.М. (40), С.И. (37), У.Х. (48), А.К. (30), А.Х. (32), М.М. (52), Р.К. (41), С.Х. (36), К.Х. (45) из Зенице и О.Т. (55).

Ухапшене терете за удруживање ради чињења криничног дјела, недозвољену трговину, кривотворење исправа, пореску утају, прање новца, давање дара и других облика користи, злоупотребу положаја или овлаштења, одавање службене тајне и примање дара и других облика користи.

- Поступајући по наредби Опћинског суда у Зеници полицијски службеници Федералне управе полиције су извршили претресе покретне и непокретне имовине осумњичених лица, којом приликом је пронађен одређени број моторних возила, оружје, новац у различитим апоенима, купопродајни уговори, цигарете без акцизних маркица, као и други докази који се доводе у везу са извршењем наведених кривичних дјела - наводи се у саопштењу ФУП-а.

Осумњичене терете за удруживање с циљем стицања противправне имовинске користи, извршењем кривичних дјела на начин да су вршили набавку путничких моторних возила у Босни и Херцеговини и ван ње, те су иста довозили и припремали их за даљу препродају.

Такође их сумњиче за посједовање скупоцјених путничких возила стечених извршењем кривичних дјела која су увозили на основу инвалидских повластица, те на тај начин избјегли плаћање обавеза.

- Иста би у појединим случајевима користили одређени временски период, а потом вршили њихову пререгистрацију на уже чланове својих породица као и на треће, њима познате особе - наводи се у саопштењу.

Осумњичени  ће након криминалистичке обраде у службеним просторијама Федералне управе полиције у Сарајеву бити предати у надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Коментари 0
Повезане вијести
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО) У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО)
У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    8h 28m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 46m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    21h 5m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    3h 13m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    6h 1m
    0