Освештана спомен-плоча у селу Касидоли (ФОТО)

15.10.2023. 21:59
0
ИЗВОР: katera.news

Покрај пута Касидоли-Орчеве воде постављена је спомен-плоча родбини и пријатељима који су пострадали бранећи своје огњиште у минулом, Одбрамбено-отаџбинском рату.

На том мјесту је данас освештана спомен-плоча, коју су добри људи и пријатељи паљанског села Касидоли сопственим средствима израдили и поставили као трајно завјештање да никада не буду заборављени јунаци овог краја.

Спомен-плоча је постављена поред извора воде, да се сваки путник намјерник који застане напије воде и поклони јунацима овога краја.

Слика

Администратор Фејсбук странице „Село Касидоли Јахорина“ подсјетио је да је младе момке, бранећи своју земљу и намилије, побила непријатељска терористичке групе која је упала у ово село у децембру 1992. године и направила згариште, побивши и цивиле дан раније.

- Лоше вријеме, киша и хладноћа нису нас спријечили да  се окупимо и освјештамо спомен-плочу и мјесто погибије наших рођака, фамилије, пријатеља, другова из дјетињства и ратних другова, који страдаше у децембру 1992. године бранећи своја праогњишта, своје најмилије, цивиле и нејач и овај дио Републике Српске - наведено је на овој "Фејбук" страници.

Коментари 0
Повезане вијести
Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Општина Трново: Земља на Јахорини је општинска и нећемо одустати од спровођења регулационог плана у складу са законом Општина Трново: Земља на Јахорини је општинска и нећемо одустати од спровођења регулацио...
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    10h 59m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 34m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    20h 58m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 55m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 38m
    9