Освештана спомен-плоча у селу Касидоли (ФОТО)

15.10.2023. 21:59
0
ИЗВОР: katera.news

Покрај пута Касидоли-Орчеве воде постављена је спомен-плоча родбини и пријатељима који су пострадали бранећи своје огњиште у минулом, Одбрамбено-отаџбинском рату.

На том мјесту је данас освештана спомен-плоча, коју су добри људи и пријатељи паљанског села Касидоли сопственим средствима израдили и поставили као трајно завјештање да никада не буду заборављени јунаци овог краја.

Спомен-плоча је постављена поред извора воде, да се сваки путник намјерник који застане напије воде и поклони јунацима овога краја.

Слика

Администратор Фејсбук странице „Село Касидоли Јахорина“ подсјетио је да је младе момке, бранећи своју земљу и намилије, побила непријатељска терористичке групе која је упала у ово село у децембру 1992. године и направила згариште, побивши и цивиле дан раније.

- Лоше вријеме, киша и хладноћа нису нас спријечили да  се окупимо и освјештамо спомен-плочу и мјесто погибије наших рођака, фамилије, пријатеља, другова из дјетињства и ратних другова, који страдаше у децембру 1992. године бранећи своја праогњишта, своје најмилије, цивиле и нејач и овај дио Републике Српске - наведено је на овој "Фејбук" страници.

Коментари 0
Повезане вијести
Спомен-плоча на Врацама - свједочанство о самоорганизовању Срба Спомен-плоча на Врацама - свједочанство о самоорганизовању Срба
OХР о продаји земљишта на Јахорини OХР о продаји земљишта на Јахорини
Тушевљак: Пресудом за уништавање спомен-плоче на Врацама правда задовољена Тушевљак: Пресудом за уништавање спомен-плоче на Врацама правда задовољена
Најчитаније
 • Четнички војвода Бранислав Гавриловић Брне
  17h 40m
  6
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  3h 12m
  1
 • Преминуо српски ММА репрезентативац Стефан Савић
  23h 54m
  0
 • Тужна судбина „фрушкогорске виле“
  18h 5m
  2
 • Здравствено стање генерала Младића веома тешко
  15h 17m
  2