Osveštana spomen-ploča u selu Kasidoli (FOTO)

15.10.2023. 21:59
0
IZVOR: katera.news

Pokraj puta Kasidoli-Orčeve vode postavljena je spomen-ploča rodbini i prijateljima koji su postradali braneći svoje ognjište u minulom, Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na tom mjestu je danas osveštana spomen-ploča, koju su dobri ljudi i prijatelji paljanskog sela Kasidoli sopstvenim sredstvima izradili i postavili kao trajno zavještanje da nikada ne budu zaboravljeni junaci ovog kraja.

Spomen-ploča je postavljena pored izvora vode, da se svaki putnik namjernik koji zastane napije vode i pokloni junacima ovoga kraja.

Slika

Administrator Fejsbuk stranice „Selo Kasidoli Jahorina“ podsjetio je da je mlade momke, braneći svoju zemlju i namilije, pobila neprijateljska terorističke grupe koja je upala u ovo selo u decembru 1992. godine i napravila zgarište, pobivši i civile dan ranije.

- Loše vrijeme, kiša i hladnoća nisu nas spriječili da  se okupimo i osvještamo spomen-ploču i mjesto pogibije naših rođaka, familije, prijatelja, drugova iz djetinjstva i ratnih drugova, koji stradaše u decembru 1992. godine braneći svoja praognjišta, svoje najmilije, civile i nejač i ovaj dio Republike Srpske - navedeno je na ovoj "Fejbuk" stranici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    22h 23m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    12h 43m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    23h 7m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 56m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    1h 50m
    0