Отежан саобраћај на Лапишници и преко Романије

01.02.2022. 08:31
2
ИЗВОР: Катера

На магистралном путу Сарајево - Соколац, дионица преко Лапишнице и од Љубогоште  до Подроманије, преко Романије, због снијега и леда на коловозу, саобраћај се одвија отежано, док је за теретна возила са приколицом и шлепере саобраћај обустављен.

И на осталим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, због сњежних падавина и поледице, саобраћај се одвија отежано и успорено.

Издвајамо путне правце: Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Шипово-Ново Село, Кола-Стричићи-Чађавица, Трново-Фоча преко превоја Рогој, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед и Фоча-Гацко преко превоја Чемерно.

Због сњежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог- Кланци преко превоја Морине.

У нижим предјелима, коловози су претежно мокри и клизави. На подручју Невесиња, скрећемо пажњу на повремено јаке ударе вјетра. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, поред одрона, скрећемо пажњу и на повећану опасност од леденица. 

Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Слика

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    zox 01.02.2022. 16:15
    kakva so,treba mazati svinjskom mašću da vi iz federacije što manje dolazite
  • Generic placeholder image
    Vozac 01.02.2022. 10:36
    A kako nece biti otezan na onoj tabli Dobro dosli u RS tu pocinje kosmar kao i svaki put kad padne snjeg. Znate ima nesto sto se zove "SO" samo je treba kupiti i posuti. Ako ne znaju kako ocistiti cestu neka odu na obuku u firme iz federacije. Dokle vise samo u nebesa da gledaju kad ce jugovina.
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 53m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 28m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 15m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 56m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 26m
    0