Откривeна спомен-биста Горана Бозала у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)

22.06.2024. 20:37
0
ИЗВОР: katera.news

У знак сјећања на дванаестогодишњег Горана Бозала, који је 20. јуна 1995. године страдао од гранaте током бомбардовања насеља Враца, вечерас је на Прљевом брду у Источном Новом Сарајеву, откривена његова спомен-биста.

Радомир Бозало, отац убијеног Горана, навео је да је тог дана убијен и дјечији жамор и да је завладала тишина.

- У овом моменту ми се мијешају туга и радост, туга за вољеним дјететом, а радост јер се поново чује дјечији жамор, цика и вриска – рекао је он.

Како каже, вријеме пролази, али туга за убијеним млађим сином остаје.

Слика

Фото: katera.news

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић навео је да данас дијеле тугу и сјећање и одају почаст Горану, свој страдалој дјеци и свим цивилним жртвама рата.

- Желимо да живи сјећање на Горана, сву страдалу дјецу Источног Сарајева, и да ова спомен-биста буде подсјетник на све прерано угашене животе. Желимо и да пошаљемо поруку да српски народ није онакав каквим га представљају и да смо у Одбрамбено-отаџбинском рату и ми страдали – рекао је он.

Слика

Фото: katera.news

Према његовим ријечима, Горановим страдањем промијењен је животни ток читаве породице која је напустили Републику Српску и преселиле се у Аустралију.

- Тог 20. јуна граната је угасила један млади живот, а мајка Марица је доживјела оно најгоре што родитељ може да доживи – смрт дјетета – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе" Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    6h 7m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    22h 2m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    18h 56m
    5
  • Претресене школе у Херцеговини: Шта је писало у пријетећем мејлу?
    21h 3m
    0
  • Лажна дојава о оружју у средњој школи
    20h 9m
    0