Откривeна спомен-биста Горана Бозала у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)

22.06.2024. 20:37
0
ИЗВОР: katera.news

У знак сјећања на дванаестогодишњег Горана Бозала, који је 20. јуна 1995. године страдао од гранaте током бомбардовања насеља Враца, вечерас је на Прљевом брду у Источном Новом Сарајеву, откривена његова спомен-биста.

Радомир Бозало, отац убијеног Горана, навео је да је тог дана убијен и дјечији жамор и да је завладала тишина.

- У овом моменту ми се мијешају туга и радост, туга за вољеним дјететом, а радост јер се поново чује дјечији жамор, цика и вриска – рекао је он.

Како каже, вријеме пролази, али туга за убијеним млађим сином остаје.

Слика

Фото: katera.news

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић навео је да данас дијеле тугу и сјећање и одају почаст Горану, свој страдалој дјеци и свим цивилним жртвама рата.

- Желимо да живи сјећање на Горана, сву страдалу дјецу Источног Сарајева, и да ова спомен-биста буде подсјетник на све прерано угашене животе. Желимо и да пошаљемо поруку да српски народ није онакав каквим га представљају и да смо у Одбрамбено-отаџбинском рату и ми страдали – рекао је он.

Слика

Фото: katera.news

Према његовим ријечима, Горановим страдањем промијењен је животни ток читаве породице која је напустили Републику Српску и преселиле се у Аустралију.

- Тог 20. јуна граната је угасила један млади живот, а мајка Марица је доживјела оно најгоре што родитељ може да доживи – смрт дјетета – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа
Најчитаније
 • Багер ударио бициклисту, човјек страдао на мјесту
  20h 5m
  0
 • МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни
  18h 52m
  0
 • Непознати детаљи из живота Стевана Калембера
  57m
  0
 • Крао по плажама у Будви, пао у полицијској засједи
  15h 2m
  0
 • Ухапшено седам особа, заплијењено око 20 килограма марихуане
  17h 56m
  0