Откривено спомен-обиљежје за седам погинулих бораца

07.11.2019. 18:48
0
ИЗВОР: Srna

У мјесту Месићи, код Рогатице, данас је откривено спомен-обиљежје за седам погинулих српских бораца које су припадници такозване Армије БиХ на данашњи дан прије 26 година мучки убили из засједе на мосту у том насељу.

Убијени су српски борци Маринко Стојановић /1948/, Томислав Пљеваљчић /1960/, Драган Делић /1960/, Ђорђо Мракић /1961/, Раденко Иконић /1962/ и Горан Обрадовић /1967/, а Милорад Петковић /1951/ је подлегао ранама сљедећег дана.

Једини преживљели борац је Милан Мутлак /1964/, чије је здравље нарушено од посљедица тешког рањавања.

Спомен-плочу открио је Бобан Делић, син погинулог Драгана Делића. Споменик је, потом, освештан и први пут је служен парастос на мјесту страдања седморице српских војника.

Откривању спомен-плоче присуствовале су породице погинулих бораца, руководство општинске Борачке организације и општина Рогатица и Ново Горажде.

На данашњи дан прије 26 година припадници такозване Армије БиХ су из засједе напали припаднике Војске Републике Српске на мосту у Месићима. Након што су пропустили два трактора са српским војницима, паљбу су осули на трећи, на којем се налазило њих осморица.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 8m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 41m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 7m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 20m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 49m
    3