Отворен Центар за научно истраживање и екологију на Тјентишту

04.09.2020. 15:38
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је заједно са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером и директором Националног парка "Сутјеска" Дејаном Павловићем отворила Центар за научно истраживање и екологију у овом националном парку на Тјентишту.

Захваливши ЕУ на помоћи у реализацији овог пројекта, Цвијановићева је истакла да сви пројекти прекограничне сарадње, укључујући и овај пројекат подршке очувању природног насљеђа, доносе велику корист не само Републици Српској него и свим локалним заједницима укљученим у мрежу прекограничне сарадње.

Она је апострофирала значај интензивног развоја Националног парка "Сутјеска" који, осим што пружа шансу за научно-истраживачки рад и отварање нових радних мјеста у комплексу овог парка, посебне могућности за дружење и забаву пружа младих људима, првенствено кроз међународно познати музички фестивал "ОК фест".

Цвијановићева се након отварања Центра заједно са представницима дипломатског кора у БиХ упутила у обилазак Националног парка "Сутјеска", послије чега ће бити организован радни ручак у хотелу "Младост".

Коментари 0
Повезане вијести
Почео традиционални Ауто-рели "Сутјеска" (ФОТО) Почео традиционални Ауто-рели "Сутјеска" (ФОТО)
Осам деценија од славне епопеје - Див јунаци са Сутјеске не смију бити заборављени Осам деценија од славне епопеје - Див јунаци са Сутјеске не смију бити заборављени
Мјештани Тјентишта: Не памтимо оволике бујице Мјештани Тјентишта: Не памтимо оволике бујице
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    11h 54m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    14h 13m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    14h 40m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    17h 20m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    10h 1m
    0