Отворен јавни позив за додјелу средстава за подршку пољопривреди

08.12.2020. 18:42
0
ИЗВОР: СРНА

Спољнотрговинска комора БиХ саопштила је да је отворен јавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста.

Овај јавни позив је трећи по реду објављен у оквиру пројекта "ЕU for agri", како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања епидемије вируса корона и опоравка од кризе проузроковане њом.

- Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без пореза на додату вриједност)- наводи се у саопштењу.

За сваку инвестицију подносилац пријаве мора обезбиједити властито суфинансирање у износу минимално 35 одсто од укупног износа инвестиције, осим за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20 одсто.

На јавни позив могу се пријавити физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека, производња меса, узгој житарица и уљарица, узгој воћа, укључујући виноградарство и маслине, узгој поврћа (повртарство) и производња јаја.

Подносиоци пријаве подносе искључиво самостално, а крајњи рок је 15. фебруар наредне године до 15.00 часова.

Јавни позив може се преузети на веб страници Спољнотрговинске коморе.

"ЕU for agri" је четворогодишњи (2020-2024) пројекат ЕУ вриједан 20,25 милиона евра чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у БиХ, а спроводе га и суфинансирају УНДП и Чешка развојна агенција.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Бајден именовао Дагласа Џоунса за новог амбасадора у БиХ Бајден именовао Дагласа Џоунса за новог амбасадора у БиХ
Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела
Колико је странаца узело држављанство БиХ Колико је странаца узело држављанство БиХ
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  18h 59m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  23h 41m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  17h 41m
  5
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  17h 54m
  0
 • Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде
  15h 41m
  0