Отворен јавни позив за додјелу средстава за подршку пољопривреди

08.12.2020. 18:42
0
ИЗВОР: СРНА

Спољнотрговинска комора БиХ саопштила је да је отворен јавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста.

Овај јавни позив је трећи по реду објављен у оквиру пројекта "ЕU for agri", како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања епидемије вируса корона и опоравка од кризе проузроковане њом.

- Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без пореза на додату вриједност)- наводи се у саопштењу.

За сваку инвестицију подносилац пријаве мора обезбиједити властито суфинансирање у износу минимално 35 одсто од укупног износа инвестиције, осим за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20 одсто.

На јавни позив могу се пријавити физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека, производња меса, узгој житарица и уљарица, узгој воћа, укључујући виноградарство и маслине, узгој поврћа (повртарство) и производња јаја.

Подносиоци пријаве подносе искључиво самостално, а крајњи рок је 15. фебруар наредне године до 15.00 часова.

Јавни позив може се преузети на веб страници Спољнотрговинске коморе.

"ЕU for agri" је четворогодишњи (2020-2024) пројекат ЕУ вриједан 20,25 милиона евра чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у БиХ, а спроводе га и суфинансирају УНДП и Чешка развојна агенција.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 28m
    7
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 10m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    22h 38m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    7h 30m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    21h 29m
    0