Отворен конкурс за м:тел App такмичење - „Лансирај своју идеју“

21.10.2020. 16:54
0
ИЗВОР: Катера

Сада је право вријеме за добре идеје јер је отворен конкурс за М:тел App такмичење – „Лансирај своју идеју“. Добро познати конкурс одржава се већ четири године заредом у реализацији компаније м:тел, а намијењен је средњошколцима из цијеле БиХ.

Преостало је још мјесец дана да осмислите занимљиву, иновативну и прије свега корисну апликацију у Android™ OS-u ili iOS-u, за мобилни телефон или таблет и пошаљете пријаву за такмичење.

М:тел вам доноси пет најчешћих питања које се тичу такмичења:

- Шта је потребно да урадим како бих учествовао на такмичењу?

Своју идеју и тим пријавите слањем попуњеног формулара на адресу app.takmicenje@mtel.ba до 20. новембра 2020. године, а затим израдите функционалну верзију апликације до 25. јануара 2021. године и пошаљите је на исту адресу.

- Да ли могу учествовати ако моја школа није наведена на списку у Општим условима?

Провјерите да ли сте на списку ученика средњих школа наведених у Општим условима такмичења, али чак и ако нисте, уз сагласност надлежног министарства имате прилику пријавити се до 20. новембра, те учествовати у овом изазову.

- Који софтвер могу да користим?

Према Општим условима, потребно је да се цјелокупан пројекат апликације може отворити у Android Studio-u, Eclipse-u ili Visual studio-u тако да нема других ограничења по питању кориштења софтвера.

- Да ли могу да учествујем у два тима?

Учесници такмичења могу бити појединци или тимови. Тим може да броји највише три члана који морају бити ученици исте школе. Ученик  може истовремено да учествује и самостално и као члан само једног тима, али са различитим апликацијама.

- Да ли епидемиолошке мјере могу утицати на такмичење?

Побједнике првог дијела такмичења одредиће стручни жири на основу пристиглих пријава путем интернета, а у другој половини мјесеца фебруара 2021. године услиједиће и „Регионални ап изазов”, на којем ће, у складу са епидемиолошким мјерама, учествовати најбољи тимови из све три државе.

М:тел  позива учеснике такмичења да буду одговорни, јер тимови могу бити једнако ефикасни и када су такмичари повезани онлајн.

Нека вас ваше идеје и рјешења одведу до мјеста државног шампиона и до вриједних награда. И још даље, до побједника регионалног такмичења.

За додатна питања контактрајте нас путем мејла app.takmicenje@mtel.ba , а за више информација о такмичењу посјетите www.mtel.ba.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 32m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 6m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 15m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 7m
    6
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    1h 25m
    0