Отворен конкурс за нови циклус м:тел Апп такмичења

03.10.2022. 14:30
0
ИЗВОР: katera.news

И ове године, компанија м:тел објавила је конкурс за средњошколце из БиХ, а које интересује програмирање и израда апликација. Шесто м:тел Апп такмичење отворено је од 3. октобра 2022!

Отварајући врата за све талентоване младе људе, м:тел већ шесту годину заредом даје шансу и средњошколцима који се занимају за програмирање, односно израду апликација за мобилне уређаје да се такмиче и освоје вриједне награде.

Лансирај своју идеју је већ добро познати мото највећег такмичења у изради апликација за мобилне уређаје, намијењен средњошколцима из БиХ и регије, а коју организују чланице Телеком Србија групе. Апп такмичење је и ове године отворено почетком октобра мјесеца, а у њему могу да учествују средњошколци из цијеле БиХ.

И у овом, шестом циклусу заредом, правила такмичења су иста. Потребно је да појединци или тимови који могу бројати до три члана из исте школе, осмисле идеју и направе јединствену апликацију за мобилне уређаје Андроид и/или иОС, те је пошаљу на адресу компаније м:тел.

Како је компанија м:тел, дио групације која послује регионално, ово такмичење такође има регионални карактер, будући да је он у исто вријеме отворен и у Србији и Црној Гори.

Наиме, најбољи аутори апликација из БиХ, који ту титулу освоје на државном такмичењу, такмиче се и на регионалном нивоу у Регионалном Апп изазову, који организују Телеком Србија, м:тел БиХ и м:тел Црна Гора, и у коме учествују ученици из све три наведене земље.

Шта је све потребно да би ученици стекли право учешћа у Апп такмичењу?

· Оформити тим – појединац или тим до три члана који морају бити ученици исте школе!

· Именовати ментора - тимови морају имати ментора који је професор у школи из које долазе.

· Пријавити идеју – осмислити и описати идеју за апликацију те ју послати на адресу м:тел-а у задатом року.

·  Израдити апликацију за мобилне уређаје – Андроид и иОС и послати је на адресу м:тел-а у року који је за то одређен.

Пет најбољих тимова из БиХ освајају награде и могућност даљег учешћа - у регионалном такмичењу! Критеријуми за одабир најбољих апликација су: идеја, комплексност рјешења, реализација (начин примјене оригиналног и готовог кода у апликацији), иновативност, дизајн, општи утисак, као и друштвено одговорни аспект апликације.

Vremenska linija:

- 3. октобра 2022. године – отворен конкурс до 25. новембра 2022. године - разрада идеје за апликацију и слање формулара за пријављивање у којем се она описује.

- до 27. јануара 2023. године - израда апликације и достава готове, функционалне верзије, уз детаљан опис, путем адресе app.takmicenje@mtel.ba.

- крај фебруара 2023. године - објава резултата такмичења на државном нивоу – пет најбољих апликација које улазе у сљедећу фазу такмичења.

Март 2023. године - Добро дошли на Регионални апп изазов, на којем ће учествовати најбољи тимови из све три државе, БиХ, Србије и Црне Горе!

Циљ пројекта под мотом „Лансирај своју идеју“ је подршка знању за будућност и младима, развој ИТ сектора и развој тржишта мобилних апликација на локалном језику.

Сврха овог такмичења нису само награде, него представља подстицај младим талентима да се баве оним што их занима, да препознају праве вриједности, али и да се упознају и размјењују своја искуства са вршњацима из Србије и Црне Горе.

Најбоље тимове и њихове менторе очекују вриједне награде, како на државном нивоу, тако и на регионалном такмичењу!

Детаљне информације о конкурсу и формулар за пријаву можете пронаћи на сајту www.mtel.ba

Остале информације о фазама такмичења и слању готових апликација, могу да се добију и путем мејл адресе app.takmicenje@mtel.ba.

Коментари 0
Повезане вијести
M:тел увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ M:тел увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ
Побједници м:тел такмичења путују на Регионални изазов у Београду Побједници м:тел такмичења путују на Регионални изазов у Београду
М:тел усвојио Дивидендну политику: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити М:тел усвојио Дивидендну политику: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити
Најчитаније
 • Два пјешака повријеђена у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
  16h 38m
  0
 • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
  20h 15m
  0
 • Владичић појаснио коме ће струја бити скупља, а коме не
  17h 27m
  0
 • Повриjeђене двије раднице: „Смартом“ улетио у пекару (ВИДЕО)
  9h 58m
  0
 • Кречење стана од 50 квадрата око 600 марака
  16h 2m
  2