Отворен конкурс за овогодишње стипендије компаније м:тел

15.11.2023. 14:16
0
ИЗВОР: katera.news

И ове године компанија м:тел расписује конкурс за додјелу 15 студентских стипендија као подршку развоју и образовању будућих професионалаца, а коју континуирано пружа више од једне деценије. На конкурс се могу пријавити студенти електротехничких факултета у Бањалуци, Источном Сарајеву, Тузли и студенти Природно-математичког факултета у Бањалуци.

Услови пријаве још од прошле године измијењени су и олакшани, па тако при избору стипендиста не постоји задати просјек оцјена који се вреднује, него ће предност имати студенти са вишом просјечном оцјеном и мањим бројем обновљених година студија.

- Студенти који постану м:стипендисти ће добијати новчани износ до краја првог циклуса студија уколико редовно испуњавају студентске обавезе. Мјесечни износ стипендије износиће 400 КМ за студенте смјера Телекомуникације на Електротехничком факултету Универзитета у Бањалуци и 300 КМ за остале студенте наведених факултета и смјерова у конкурсу - наводе из м:тел-а.

Такође, и ове године истичу се погодности које компанија нуди за стипендисте попут могућности обављања стручне праксе, могућност плаћеног смјештаја за студенте из других градова током обављања праксе, као и могућност запослења у компанији по завршетку факултета. Поред новчаног дијела стипендије, све ово су додатне активности којим компанија подржава перспективне младе студенте и пружа им могућност професионалног развоја.

Рок за подношење пријава је до 15. децембра 2023. године. Више детаља и информација студенти могу пронаћи на сајту www.mtel.ba/Stipendije, а за додатна питања ту је и е-маил адреса: stipendija@mtel.ba.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 31m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 26m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 20m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 48m
    0