Отворен традиционални шаховски турнир

03.08.2019. 13:17
0
ИЗВОР: Срна

У општини Источна Илиџа данас је отворен шаховски турнир организован у оквиру манифестације поводом обиљежавања одбране ове општине од напада бошњачких снага у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату, а окупио је 22 такмичара са подручја Сарајевско-романијске регије.

Организатор ове традиционалне спортске манифестације је борачка организација “Илиџански борац”.

Турнир је отворен у оквиру манифестације “Четврти август – да се не заборави”.

Предсједник Мјесне борачке организације Војковићи, Грлица и Крупац Саша Шкобо рекао је да је овај турнир дио манифестације “Четврти август – Дан обиљежавања одбране Војковића, Крупца и Грлице”, која се одржава у знак сјећања на 4. август 1992. године, када је почео напад на ова насеља, а само захваљујући херојској борби њихових становника спријечена је намјера непријатељских снага да заузму Илиџу и крену према Палама.

Замјеник начелника општине Зоран Аврам рекао је Срни да је општина Источна Илиџа покровитељ ове  манифестације, али и низа спортских такмичења која су организована у оквиру ње, као што су надметања у стоном тенису, малом фудбалу, одбојци на пијеску, баскету, те крос кроз Војковиће.

Предсједник Шаховског клуба “Хендикеп” Источно Ново Сарајево Момир Ашоња, који је и предсједник Градске организације слијепих и слабовидих лица, рекао је да су за пет најуспјешнијих шахиста обезбијеђени пехари и новчане награде.

Он каже да шахисти из Источног Сарајева, након данашњег турнира, сутра учествују на шаховском турниру и Купу инвалида Републике Српске у Требињу, а за 12. септембар је планиран пријатељски шаховски меч између шахиста из Источног Сарајева и чланова репрезентације Србије у категорији слијепих и слабовидих лица.

Током борби које су вођене 4. августа погинуло је седам, а рањено 14 припадника Друге сарајевске бригаде, док је у току одбрамбено-отаџбинског рата на овом подручју укупно страдало 217 бораца.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању
Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 22m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 45m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 18m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 15m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 6m
    0