Otvoren tradicionalni šahovski turnir

03.08.2019. 13:17
0
IZVOR: Srna

U opštini Istočna Ilidža danas je otvoren šahovski turnir organizovan u okviru manifestacije povodom obilježavanja odbrane ove opštine od napada bošnjačkih snaga u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, a okupio je 22 takmičara sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Organizator ove tradicionalne sportske manifestacije je boračka organizacija “Ilidžanski borac”.

Turnir je otvoren u okviru manifestacije “Četvrti avgust – da se ne zaboravi”.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Vojkovići, Grlica i Krupac Saša Škobo rekao je da je ovaj turnir dio manifestacije “Četvrti avgust – Dan obilježavanja odbrane Vojkovića, Krupca i Grlice”, koja se održava u znak sjećanja na 4. avgust 1992. godine, kada je počeo napad na ova naselja, a samo zahvaljujući herojskoj borbi njihovih stanovnika spriječena je namjera neprijateljskih snaga da zauzmu Ilidžu i krenu prema Palama.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Avram rekao je Srni da je opština Istočna Ilidža pokrovitelj ove  manifestacije, ali i niza sportskih takmičenja koja su organizovana u okviru nje, kao što su nadmetanja u stonom tenisu, malom fudbalu, odbojci na pijesku, basketu, te kros kroz Vojkoviće.

Predsjednik Šahovskog kluba “Hendikep” Istočno Novo Sarajevo Momir Ašonja, koji je i predsjednik Gradske organizacije slijepih i slabovidih lica, rekao je da su za pet najuspješnijih šahista obezbijeđeni pehari i novčane nagrade.

On kaže da šahisti iz Istočnog Sarajeva, nakon današnjeg turnira, sutra učestvuju na šahovskom turniru i Kupu invalida Republike Srpske u Trebinju, a za 12. septembar je planiran prijateljski šahovski meč između šahista iz Istočnog Sarajeva i članova reprezentacije Srbije u kategoriji slijepih i slabovidih lica.

Tokom borbi koje su vođene 4. avgusta poginulo je sedam, a ranjeno 14 pripadnika Druge sarajevske brigade, dok je u toku odbrambeno-otadžbinskog rata na ovom području ukupno stradalo 217 boraca.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO) Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO)
Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočnoj Ilidži Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočn...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 2m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 44m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 12m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 33m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 42m
    0