Отворена Пета међународна научна конференција "Комета"

26.11.2020. 11:36
0
ИЗВОР: Катера

На Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је отворена Пета међународна научна конференција "Примијењене технологије у машинском инжењерству – Комета 2020".

Предсједник Организационог одбора овог научног скупа и декан Машинског факултета Милија Краишник истакао је да су бројни учесници, као и ресорно министарство, досадашњи рад ове конференције оцијенили високим оцјенама.

Свечано отварање конференције планирано је у 10.00 часова, а до сада је пријављено 193 аутора и коаутора, који долазе из 12 земаља свијета – рекао је Краишник.

Слика

Према његовим ријечима, основни циљеви конференције „Комета 2020“ су имплементација резултата колега из БиХ, односно из регије, а све у циљу повећавања конкурентности привреде, прије свега националних субјеката, пружања могућности млађим колегама да презентују своје радове, као и остваривања вишег нивоа сарадње Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву са релевантним партнерима. 

Каишник се захвалио свим ауторима радова, рецензентима као и члановима Организационог научног одбора који су допринијели и унаприједили квалитет ове конфернције.

Слика

Доцент доктор Саша Продановић, продекан за научно-истраживачки рад истакао је да је Машински факултет, упркос тренутној ситуацији изазваној глобалном пандемијом, одлучио да одржи ову конференцију и тако пружили могућност ауторима и коауторима да презентују своја научна и стручна достигнућа.

Због епидемиолошке ситуације, овогодишња конференција биће одржана виртуелно, путем средстава електронске комуникације.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 57m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 41m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 53m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 47m
    0