Oтворена прва школа веб програмирања "WEBS" за средњошколце (ФОТО)

29.03.2022. 12:46
1
ИЗВОР: katera.news

Прва школа веб програмирања "WEBS", предвиђена за ученике средњих школа са територије града Источно Сарајево, отворена је на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Предсједник СТЕЛЕКС-а Милица Ивковић полазницима је рекла да је приликом избора области вођено рачуна о томе да она буде прилагођена како за апсолутне почетнике, тако и за оне који су се раније сусретали са овим видом програмирања.

- Током трајања предавања, полазници ће да науче концепт, начин функционисања и рад веб страница. Примили смо преко 50 пријава, али је, нажалост, због ограничених просторних ресурса и људског кадра потврђено 38. Полазници ће имати прилику да виде и на који начин се организује настава на Електротехничком факултету, као и да чују искуства наших најбољих студената, који су уједно и предавачи у овој школи – рекла је Ивковићева.

Она је изразила наду да ће овакви видови едукације постати традиција на Електротехничком факултету на, према њеним ријечима, обострано задовољство предавача и полазника.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Потпредсједник СТЕЛЕКС-а Василије Чабаркапа прецизирао је на који начин ће се реализовати ова школа.

Школа програмирања ће се одвијати у шест термина, с тим да ће првих пет термина бити едукативног, а посљедњи, шести, такмичарског карактера, а најбољег полазника наградићемо са 100 КМ. Школа "WEBS" је прилагођена апсолутним почетницима, тако да не захтјева никаква претходна знања из области информационих технологија и програмирања. Током едукативног дијела проћи ћемо кроз градиво frontend web програмирања, које обухвата HTML, CSS и JavaScript – објаснио је Чабаркапа.

Он је додао да се нада да ће полазницима школе помоћи да поставе добре темеље, како би једног дана активно дјеловали у свијету веб програмирања.

Школа програмирања ће трајати до 10. априла, када ће бити огранизовано такмичење, на коме ће сваки полазник добити задатак који је могуће ријешити на основу пређеног градива.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 30.03.2022. 20:44
    Vrlo dobar potez,velika je potražnja za ovakvim kadrom i dobra prilika da se mladi upoznaju sa materijom.
Повезане вијести
Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду"
СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
Најчитаније
  • Одржан Сабор изворног пјевања
    23h 44m
    0
  • Валентина Терешкова, текстилна радница и прва жена у свемиру
    8h 23m
    0
  • Обиљежена крсна слава храма у Ћаваринама код Сокоца (ФОТО)
    6h 53m
    0
  • Шпанци фуриозно сломили Хрватску
    22h 11m
    0
  • Биће топлије него што је најављено, стижу и тропске ноћи
    4h 38m
    0