Ова два производа су опасна за бебе

21.12.2019. 20:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Агенција за надзор над тржиштем Босне и Херцеговине у петак је на листу несигурних производа ставила два помоћна предмета која често купују млади родитељи – ходалицу и столицу за храњење.

Из Агенције се наводи да дјечја столица за храњење "Dolu 7150" турског произвођача "Dolu Oyuncak" представља озбиљан ризик од повреде јер није стабилна и може се преврнути према напријед током употребе.

– Дјечја столица за храњење не испуњава сигурносне захтјеве прописане у стандарду "БАС ЕН 14988:2018". Увозник је предузео добровољне мјере повлачења с тржишта, поврата од потрошача, уништавања дјечје столице за храњење те обавјештавања потрошача о ризицима и начину поврата производа – кажу из Агенције за надзор над тржиштем БиХ.

Потрошачима који су купили овај производ препоручује се да га одмах престану користити и да га врате увознику или у трговину малопродаје гдје су га купили.

Дјечја ходалица "Speedy 552" кинеског произвођача "Brevi Milano S.p.A." представља такође озбиљан ризик од повреде за дјецу јер је сједиште ходалице претрпило трајне деформације и јер је нарушена функција механизама за подешавање висине.

– Дјечја ходалица не испуњава сигурносне захтјеве прописане у стандарду "БАС ЕН 1273:2010". Увозник је предузео добровољне мјере повлачења производа с тржишта, поврата од потрошача, уништавања дјечје ходалице, те обавјештавања потрошача о ризицима и начину поврата производа – кажу из Агенције.

Као и у примјеру столице за храњење, потрошачима који су купили овај производ се савјетује да га одмах престану користити и да исти врате увознику или у трговину малопродаје гдје су га купили, преноси Кликс.

Коментари 0
Повезане вијести
Уништено осам комада електричних решоа Уништено осам комада електричних решоа
Украсне лампице турског произвођача повучене са тржишта Украсне лампице турског произвођача повучене са тржишта
Пет врста украсних лампица повучено са тржишта Пет врста украсних лампица повучено са тржишта
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 6m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 21m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 12m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 39m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 31m
    0