Овако се Вуисић осветио Бати: "Ово сам чекао 20 година"

18.03.2020. 20:05
0
ИЗВОР: Глас Српске

Бата је важио за великог перфекционисту и глумца који одмах погледа оно што је снимљено и често тражи да се кадар понови. Павле је увијек снимао једном, евентуално два пута, и сви су знали да не смију да погријеше јер он неће хтјети да трећи пут понавља.

Зато је често и на ранијим снимањима долазило до чарки између два глумца јер се Павле љутио ако би, на Батино инсистирање, морао да понавља сцене. То је тако трајало годинама.

И тако је једног дана на снимању “Маратонаца” дошла на ред сцена у којој је Паја требало да удари Бату даском по глави. Даска је била од балзе, врсте меканог дрвета, које се због лакоће често користило у каубојским филмовима и генерално као реквизит у тучама. Али,  Бата је свеједно био јако подозрив. Тражио је да се даска прво проба на извјесном Ђоки који је на снимању радио као “дјевојка за све”.

Тако је Ђока неколико дана заредом добијао батине и увијек је говорио да је даска тврда, Бата није хтио да снима и сцена се стално одлгађала.

Шестог дана, Паја је убиједио Бату.

- Ја ћу да зарежем даску, мало ћу и да тргнем и она ће да се сломи, скоро те нећу ни додирнути - обећао је.

Тако је и учињено. Даска је требало да пукне на одређеном месту, а рез је покривен воском како се не би видио на снимку.

Међутим, прије него што је камера кренула, Паја је окренуо други крај даске, ушао у сцену и из све снаге звузнуо Бату по леђима. Даска је пукла, али не како је планирано, већ од силине ударца, а на снимку се види како Бати расте чворуга.

- Окренуо си даску наопачке - престрављено је повикао сниматељ, пише "Историјски забавник"

- Није наопачке, двадесет година чекам ово. Нека сада види је ли тврда балза, маму му његову - једноставно је рекао Паја и изашао из кадра.

Данило Бата Стојковић умро је у 68. години живота послије тешке болести. Глумио је у готово свим најпознатијим југословенским филмовима, а једна од представа којом се прославио је "Професионалац" Душана Ковачевића, коју је годинама играо у београдском "Звездара театру".

Коментари 0
Повезане вијести
На данашњи дан преминуо Павле Вуисић На данашњи дан преминуо Павле Вуисић
Животна прича Павла Вуисића, вјечитог боема који је мрзио глуму Животна прича Павла Вуисића, вјечитог боема који је мрзио глуму
Љиљани Благојевић припала награда "Павле Вуисић" Љиљани Благојевић припала награда "Павле Вуисић"
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 31m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 15m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 0m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 59m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    13h 5m
    0