Озваничен почетак вјежбе "Брзи одговор 2021"

25.09.2021. 18:30
0
ИЗВОР: СРНА

Мисија Еуфора у БиХ озваничила је данас почетак вјежбе "Брзи одговор 2021" којом се провјерава њихова способност да изврши позивање и распоређивање резервних снага које се налазе изван БиХ.

Из Еуфора је саопштено да је у присуству представника Оружаних снага БиХ и Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ извршено постројавање потпуно интегрисаних војника из више земаља.

Резервне снаге Еуфора стигле су из Аустрије, Бугарске, Словачке, Румуније и Кфора како би се придружиле и интегрисале са колегама из Турске и Мађарске, који су дио сталног Мултинационалног батаљона Еуфора, прије распоређивања на локације широм јужног дијела БиХ за извођење вјежбе.

Током вјежбе биће извршена провјера војника према различитим сценаријима како би се испитала њихова реакција и утврдило да ли је интензивни програм интеграције обављен у бази Бутмир био успјешан, саопштено је из Еуфора.

Еуфорову операцију "Алтеа" тренутно чине снаге 19 земаља са мандатом да пруже подршку БиХ, те помогну у очувању безбједног и стабилног окружења.

Коментари 0
Повезане вијести
Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице
Саобраћајка код Сребреника: Возач изгубио контролу, оклопњак ЕУФОР-а остао без точка Саобраћајка код Сребреника: Возач изгубио контролу, оклопњак ЕУФОР-а остао без точка
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    22h 3m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 56m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    22h 41m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    9h 39m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    11h 26m
    0