Озваничена сарадња домаће компаније Радис са PowerChina

19.05.2022. 21:26
0
ИЗВОР: katera.news

Данас је у просторијама Владе Републике Српске, у Министарству енергетике и рударства Републике Српске, уприличена церемонија потписивања Меморандума о сарадњи између кинеске државне компаније „PowerChina“ и компаније из Источног Сарајева „Радис доо“.

Церемонији су присуствовали министар енергетике и рударства Републике Српске господин Петар Ђокић, и директор Електропривреде Републике Српске господин Лука Петровић.

Меморандум је потписан са циљем остварења дугорочне, стратешке сарадње између ове двије компаније у области обновљивих извора енергије и инфраструктуре, што је од стране републичких власти из енергетског сектора оцијењено као позитиван примјер учешћа домаћих компанија у капиталним инвестиционим пројектима.

Присутни су изразили задовољство до сада постигнутом сарадњом, те исказали спремност да се она и даље развија, посебно на пројектима хидроенергије, али и соларне и вјетро енергије.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 35m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 46m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 32m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 54m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 8m
    3