Озваничена сарадња домаће компаније Радис са PowerChina

19.05.2022. 21:26
0
ИЗВОР: katera.news

Данас је у просторијама Владе Републике Српске, у Министарству енергетике и рударства Републике Српске, уприличена церемонија потписивања Меморандума о сарадњи између кинеске државне компаније „PowerChina“ и компаније из Источног Сарајева „Радис доо“.

Церемонији су присуствовали министар енергетике и рударства Републике Српске господин Петар Ђокић, и директор Електропривреде Републике Српске господин Лука Петровић.

Меморандум је потписан са циљем остварења дугорочне, стратешке сарадње између ове двије компаније у области обновљивих извора енергије и инфраструктуре, што је од стране републичких власти из енергетског сектора оцијењено као позитиван примјер учешћа домаћих компанија у капиталним инвестиционим пројектима.

Присутни су изразили задовољство до сада постигнутом сарадњом, те исказали спремност да се она и даље развија, посебно на пројектима хидроенергије, али и соларне и вјетро енергије.

Коментари 0
Повезане вијести
Уручена обућа и одјећа дјеци из Косовске Каменице (ФОТО) Уручена обућа и одјећа дјеци из Косовске Каменице (ФОТО)
Почели Четврти мачевалачки сусрети у Источном Сарајеву (ФОТО) Почели Четврти мачевалачки сусрети у Источном Сарајеву (ФОТО)
РК „Славијa“ сутра се бори за јесењу титулу против бањалучке „Младости“ РК „Славијa“ сутра се бори за јесењу титулу против бањалучке „Младости“
Најчитаније
 • Тужилаштво потврдило хапшење Лучића
  15h 7m
  10
 • Лице лишено слободе због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву
  16h 20m
  6
 • Бабаљ: "Незнани јунак из власти подржао СДС, нестала три гласа за ПДП" (ВИДЕО)
  11h 33m
  0
 • Драгица храбрим кораком гази стазу од трња до звијезда
  15h 29m
  2
 • Иста цијена струје и љети и зими
  17h 53m
  6