Ozvaničena saradnja domaće kompanije Radis sa PowerChina

19.05.2022. 21:26
0
IZVOR: katera.news

Danas je u prostorijama Vlade Republike Srpske, u Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske, upriličena ceremonija potpisivanja Memoranduma o saradnji između kineske državne kompanije „PowerChina“ i kompanije iz Istočnog Sarajeva „Radis doo“.

Ceremoniji su prisustvovali ministar energetike i rudarstva Republike Srpske gospodin Petar Đokić, i direktor Elektroprivrede Republike Srpske gospodin Luka Petrović.

Memorandum je potpisan sa ciljem ostvarenja dugoročne, strateške saradnje između ove dvije kompanije u oblasti obnovljivih izvora energije i infrastrukture, što je od strane republičkih vlasti iz energetskog sektora ocijenjeno kao pozitivan primjer učešća domaćih kompanija u kapitalnim investicionim projektima.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo do sada postignutom saradnjom, te iskazali spremnost da se ona i dalje razvija, posebno na projektima hidroenergije, ali i solarne i vjetro energije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    17h 17m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    20h 41m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    16h 10m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    7h 47m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    7h 28m
    0