Ozvaničena saradnja domaće kompanije Radis sa PowerChina

19.05.2022. 21:26
0
IZVOR: katera.news

Danas je u prostorijama Vlade Republike Srpske, u Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske, upriličena ceremonija potpisivanja Memoranduma o saradnji između kineske državne kompanije „PowerChina“ i kompanije iz Istočnog Sarajeva „Radis doo“.

Ceremoniji su prisustvovali ministar energetike i rudarstva Republike Srpske gospodin Petar Đokić, i direktor Elektroprivrede Republike Srpske gospodin Luka Petrović.

Memorandum je potpisan sa ciljem ostvarenja dugoročne, strateške saradnje između ove dvije kompanije u oblasti obnovljivih izvora energije i infrastrukture, što je od strane republičkih vlasti iz energetskog sektora ocijenjeno kao pozitivan primjer učešća domaćih kompanija u kapitalnim investicionim projektima.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo do sada postignutom saradnjom, te iskazali spremnost da se ona i dalje razvija, posebno na projektima hidroenergije, ali i solarne i vjetro energije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
 • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
  23h 14m
  7
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  23h 19m
  1
 • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
  17h 22m
  4
 • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
  13h 0m
  0
 • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
  17h 47m
  0