Пале: Екипа "Обилић" побједник турнира у уличном баскету

14.09.2020. 09:37
0
ИЗВОР: Срна

Мјешовита екипа "Обилић" побједник је 17. међународног турнира у уличном баскету који је одржан у Палама.

Овај турнир је на ранг-листи Међународне кошаркашке федерације /ФИБА/, а побједници ће имати право учешћа на Челенџеру, чију локацију ће ФИБА накнадно саопштити.

Побједничка екипа освојила је 1.000 евра, другопласираној екипи "Пасс" из Бијељине припала је награда од 300 евра, а у конкуренцији јуниора и кадета, побједници су освојили медаље, пехаре и вриједне робне награде.

Члан екипе "Обилић" и професионални кошаркаш Милијан Боцка из Србије каже да је организација била на врхунском нивоу, да је његова екипа играла тимски, што је показала побједом.

Један од организатора турнира "Стритбол Пале 2020" Марко Лазаревић захвалио је посјетиоцима, као и спонзорима - општини Пале, граду Источно Сарајеву и приватним привредним субјектима који су подржали организовање овогодишњег такмичења.

-Турнир је завршен синоћ побједном мјешовите екипе `Обилић`. Иако је турнир организован у много измијењеним и скромнијим околностима усљед пандемије вируса корона, потрудили смо се да све прође у најбољем реду- изјавио је Лазаревић новинарима.

Лазаревић је навео да је од ове године новина додјела награде за фер-плеј на терену и носи име Александар Томић, у част прерано преминулог паљанског баскеташа.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је побједницима награду, истакавши да су организатори уложили велики напор да се одржи 17. турнир упркос епидемији вируса корона и да су испоштоване све препоручене епидемиолошке мјере.

Он додаје да је турнир у уличном баскету најљепши спортски догађај, те да ће општина Пале наставити да га подржава.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истиче да је турнир један од најважнијих спортских догађаја на подручју општине Пале, да је добра организација ове године, у складу са мјерама заштите од вируса корона и у нешто скромнијем формату када је у питању број екипа.

-Битно је да се одржава континуитет, а такмичење је под покровитељством Фибе и то даје посебан значај- рекао је Вуковић.

Генерални покровитељ турнира је општина Пале, а такмичење се одржавало на спортским теренима на Корану.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 43m
    7
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 25m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    22h 53m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    7h 45m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    21h 44m
    0