Пале: Етно-село "Долина мира" - оаза за очи и душу

16.10.2020. 09:35
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Пале доступан је нови туристички садржај - Етно-село "Долина мира", мјесто савршено за одмор и рекреацију са смјештајним капацитетима и богатом гастро-понудом.

"Долина мира" налази се на само неколико минута вожње од центра Пала на путу према Јахорини.

Нада Руљ, власник Етно-села, наводи за Срну да су идеју за овај комплекс добили прије десетак година, када су она и супруг жељели да направе малу колибу гдје би долазили са дјецом и проводили слободно вријеме.

Слика

- Прво смо кренули од једне брвнаре, затим друге, па су услиједила и два језера. Супруг је јако иновативан у градњи са дрветом и каменом. Тако смо створили оазу мира и остварили сан који сада живимо - каже Нада.

Сваке године радили су понешто, а било је ситуација када су мировали јер није било људи који би спровели њихове идеје у дјело, као и због финансијских средстава. Све вријеме, радећи на комплексу, уживали су, иако је понекад било напорно и физички и психички.

Нада наводи да је језеро порибљено шараном, те да имају воденицу, сушницу, ресторан и апартмане који су урађени аутентично, те да пружају комплетну туристичко-угоститељску понуду.

- Живимо овдје посљедњих пет година, кућа нам је близу. Дошли смо да проведемо викенд, а остали пет година. Овдје, у `Долини мира`, више водимо рачуна једни о другима, више времена проводимо напољу, у шетњи - истиче Нада Руљ.

У комплексу "Долина мира" налази се и ресторан са отвореним огњиштем, који може да угости 100 људи и у току је доградња камин сале, тако да ће ресторан имати капацитет до 150 мјеста.

Гостима су на располагању и смјештајни капацитети за преноћиште, око 50 кревета, као и двије велике баште које су љети биле попуњене.

Ово мјесто и окружење су такви да треба да се добро једе, а јела су домаћа и традиционална.

У Етно-селу "Долина мира" налазе се и садржаји за најмлађе - од играонице до клацкалице, али су већином фасцинирани животињама: гускама, паткама, козама, кокама, кошутама и јеленима који около слободно шетају.

Људи су у свему препознали мир, лијепу услугу и понуду. Многе импресионира "мирис тишине" која се простире "Долином мира".

Осим угоститељских, ту су и бројни други садржаји идеални за савршен одмор у природи и опуштање, а цијели комплекс окружен је природом и одише етно- амбијентом.

Посјетиоци могу да уживају у лијепим шумским стазама које су обиљежене јер Пале имају шта да понуде за туризам. У комплексу нуде и услуге вожње квадовима, те изнајмљивање бицикала.

- Вирус корона је у свима нама пробудио заборављену потребу да будемо напољу, да шетамо, уживамо у природи. У вријеме короне нашим лијепим шумским стазама ходало је десетине људи. Надам се да ће људи наставити са том тенденцијом и да ће много више времена проводити у природи - наглашава Нада Руљ.

Нада истиче да размишљају да идуће године проширују смјештајне капацитете, те да би, можда, правили мање апартмане.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 57m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 53m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 57m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 50m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 47m
    0