Пале: Млади апеловали да се очува природа

21.04.2022. 19:16
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама је данас одржана завршна приредба ученика девет основних школа са подручја Сарајевско-романијске регије, те Фоче и Рогатице у оквиру пројекта “Еко-патрола младих” на којој су представљене рецитације и видео-записи о планети Земљи.

Завршну приредбу пројекта организовало је Планинарско – еколошко друштво /ПЕД/ “Романија” са Пала, с намјером да млади подстакну суграђане да чувају природу за будуће генерације.

Предсједник друштва Радоје Војводић рекао је новинарима да је приредба едукативног карактера, осмишљена с циљем да се апелује на грађане да се освијесте и схвате да је крајње вријеме да се спаси еко-систем планете Земље.

- Планета Земља је угрожена, а некад је била препуна природних богатстава. Мора се наћи неки складан развој урбаних дијелова, али да се сачувају и природна богатства - рекао је Војводић.

Он каже да човјек треба да живи у складу са природом.

- Требамо да имамо одрживи развој, јер човјек мора земљу обрађивати, сјећи шуме и копати руде, али ипак то радити на еколошки начин, како би поред свега тога очувао станиште биљних и животињских врста - истакао је Војводић.

ПЕД “Романија” Пале данас је уручила захвалнице ученицима основних школа “Пале” и “Србија” из Пала, “Свети Сава” из Фоче и Рогатице, те средњошколским центрима “Пале”, “27. јануар” из Рогатице, “Источна Илиџа”, “Фоча” и “Василије Острошки” са Сокоца, који су учествовали у пројекту.

Видео записи ученика о планети Земљи биће приказани на Радио-телевизији Источно Сарајево.

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла с циљем скретања пажње људима на значај очувања природе и спречавања негативних посљедица по животну средину.

Коментари 0
Повезане вијести
Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и српског језика Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и с...
У СШ „28. јуни“ одржана приредба посвећена женама које су мијењале историју (ФОТО) У СШ „28. јуни“ одржана приредба посвећена женама које су мијењале историју (ФОТО)
Осмомартовска приредба малишана из паљанског вртића "Бубамара" Осмомартовска приредба малишана из паљанског вртића "Бубамара"
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    14h 12m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    13h 54m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    14h 48m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    11h 43m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    10h 45m
    0