Пале: Обиљежено 17 година од смрти Предрага Ласице

25.06.2020. 14:05
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић положили су данас цвијеће на споменик некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици, који је умро на данашњи дан прије 17 година.

Представници градског руководства са члановима породице Предрага Ласице сваке године на данашњи дан одају почаст некадашњем пријатељу и сараднику, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Предраг Ласица био је предсједник Скупштине општине Пале, након чега је изабран на функцију предсједника Скупштине града Српско Сарајево.

Функцију предсједника Скупштине града обављао је двије године. Од 2.000. године именован је на мјесто градоначелника Српског Сарајева и на тој функцији га затиче смрт, 25. јуна 2003. године.

Ласица је био истакнути спортски радник. Дао је значајан допринос развоју спорта у Источном Сарајеву. Велике заслуге му се приписују за почетак градње спортске дворане на Палама, чији завршетак није дочекао.

Савремени Спортско-пословни центар на Палама, који је свечано отворен у августу 2012. године, а њему у част, назван је "Пеки".

Коментари 0
Повезане вијести
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Продужена сезона гријања у Палама Продужена сезона гријања у Палама
Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО) Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    18h 28m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    22h 16m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 21m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    7h 45m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    20h 38m
    0