Пале: Од понедјељка 30 дјеце у вртићу "Бубамара"

14.05.2020. 12:27
0
ИЗВОР: СРНА

Дјечији центар "Бубамара" на Палама почеће у понедјељак, 18. маја, са радом и боравиће 30 дјеце, од укупно 184 распоређених у седам васпитних група, изјавила је директор ове прешколске установе Вања Југовић.

Југовићева је додала да ће имати до 10 дјеце у групи, да су то углавном дјеца којима оба родитеља раде или који немају начина да дјецу неком другом оставе на чување.

- Направили смо анкету са родитељима да видимо ко је најхитнији за пријем дјеце у вртић. Питали смо ко би желио да пошаље дјецу од понедјељка, 18. маја, а ко од 1. јуна. Већина се одлучила за 1. јун. Бићемо у могућности да испоштујемо све оно што је тражено од надлежних јер је здравље дјеце на првом мјесту - истакла је Југовићева.

Према њеним ријечима, родитељи који буду доводили дјете не улаз у вртић морају имати заштитну опрему, попуњавати образац којим ће обавијестити да нико од њих није боловао вирус корону нити био с неким у контакту, а дјеци ће се мјерити тјелесна температура бесконтакним топломјером.

Она је напоменула да установа тренутно врши припреме како би могла почети са радом, а све према упутствима за рад предшколских установа које је издао Институт за јавно здавство Републике Српске.

- Комплетно смо вртић окречили, играчке пречистили, дезинфиковали кревете, постељину опрали, двориште уређујемо. Радници комуналног предузећа Пале су нам помогли да дио дворишта који је намијењен за јасличку групу поплочамо гуменим заштитним плочама да би малишани у својим папучама могли да изађу из собе у двориште - рекла је Југовићева.

Дезинфекција просторија вртића "Бубамара" извршиће се још једном прије почетка са радом.

Југовићева је истакла да ће због новонастале ситуације ријетко ко отићи на море, па су дошли на идеју да направе пјешчаник у облику брода који ће бити атракција ово љето, те да су у томе успјели захваљујући Марку Гајовићу и Урошу Павловићу који су донирали средства.

Цијена мјесечног боравка у вртићу "Бубамара" износи 150 КМ, за друго дијете 105 КМ, док је за треће бесплатно.

- Сва дјеца која су била у марту на боравку, а која нису долазила од 18. марта, наредни комплетан мјесец када буду долазили неће плаћати пуну цијену него снижену у износу од 105 КМ. Тај попуст имаће од општине Пале због ситуације са вирусом корона - истакла је Југовићева.

Због појаве вируса короне, редован рад вртића је прекинут, али су васпитачи дружење са малишаним наставили путем "Фејсбук" странице, гдје су припремали различите васпитно-образовне активности и игрице да би што лакше пребродили ову ситуацију.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 2m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 0m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 26m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 41m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 20m
    0