Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље

22.04.2024. 16:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Око 300 малишана од три до шест година прошло је данас улицама Пала носећи креативне шешире, одјећу и слогане поводом обиљежавања Дана планете Земље.

Вања Југовић, директор Дјечијег центра "Бубамара" са Пала, који је организатор манифестације, рекла је новинарима да ова установа традиционално обиљежава Дан планете Земље, те да су малишани на паљанском шеталишту извели перформанс и указали на значај очувања воде, ваздуха и здравља.

- Надамо се да ћемо на овај начин пробудити свијест и скренути пажњу и одраслима да је неопходно повести рачуна о планети Земљи, о екосистему и води коју морамо чувати - рекла је Југовићева и додала да дјецу у вртићу током цијеле године уче о заштити животне средине.

Југовићева је истакла да је општина Пале једна од ријетких у Републици Српској у којој суграђани могу пити воду са чесме, те да воде рачуна о земљи, шуми, али и о животињском и биљном свијету.

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла и има за циљ да повећа свијест људи о угрожености животне средине и да ангажује што шира јавност.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 11m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 7m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 11m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 4m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 1m
    0