Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље

22.04.2024. 16:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Око 300 малишана од три до шест година прошло је данас улицама Пала носећи креативне шешире, одјећу и слогане поводом обиљежавања Дана планете Земље.

Вања Југовић, директор Дјечијег центра "Бубамара" са Пала, који је организатор манифестације, рекла је новинарима да ова установа традиционално обиљежава Дан планете Земље, те да су малишани на паљанском шеталишту извели перформанс и указали на значај очувања воде, ваздуха и здравља.

- Надамо се да ћемо на овај начин пробудити свијест и скренути пажњу и одраслима да је неопходно повести рачуна о планети Земљи, о екосистему и води коју морамо чувати - рекла је Југовићева и додала да дјецу у вртићу током цијеле године уче о заштити животне средине.

Југовићева је истакла да је општина Пале једна од ријетких у Републици Српској у којој суграђани могу пити воду са чесме, те да воде рачуна о земљи, шуми, али и о животињском и биљном свијету.

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла и има за циљ да повећа свијест људи о угрожености животне средине и да ангажује што шира јавност.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
 • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
  15h 27m
  0
 • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
  15h 34m
  3
 • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
  12h 16m
  0
 • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
  6h 54m
  0
 • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
  7h 26m
  0