Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje

22.04.2024. 16:01
0
IZVOR: srna.rs

Oko 300 mališana od tri do šest godina prošlo je danas ulicama Pala noseći kreativne šešire, odjeću i slogane povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Vanja Jugović, direktor Dječijeg centra "Bubamara" sa Pala, koji je organizator manifestacije, rekla je novinarima da ova ustanova tradicionalno obilježava Dan planete Zemlje, te da su mališani na paljanskom šetalištu izveli performans i ukazali na značaj očuvanja vode, vazduha i zdravlja.

- Nadamo se da ćemo na ovaj način probuditi svijest i skrenuti pažnju i odraslima da je neophodno povesti računa o planeti Zemlji, o ekosistemu i vodi koju moramo čuvati - rekla je Jugovićeva i dodala da djecu u vrtiću tokom cijele godine uče o zaštiti životne sredine.

Jugovićeva je istakla da je opština Pale jedna od rijetkih u Republici Srpskoj u kojoj sugrađani mogu piti vodu sa česme, te da vode računa o zemlji, šumi, ali i o životinjskom i biljnom svijetu.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila i ima za cilj da poveća svijest ljudi o ugroženosti životne sredine i da angažuje što šira javnost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
„Kineski most“ u petak u Palama „Kineski most“ u petak u Palama
Evropski seniorski džudo kup danas i sutra u Palama Evropski seniorski džudo kup danas i sutra u Palama
Najčitanije
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  12h 31m
  3
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  7h 56m
  1
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  12h 22m
  0
 • Prijeti li kamenolom u Kijevu da blokira put ka Hercegovini?
  3h 31m
  0
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  13h 14m
  0